Πάνω από 1.000 νεκρά πρόβατα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο!

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πάνω από 1.000 νεκρά πρόβατα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο!

Πάνω από 1.000 νεκρά πρόβατα έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, ενώ ξεκίνησε η περισυλλογή νεκρών ζώων, για αποτέφρωση σε Ημαθία, Κοζάνη και Αρκαδία.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Περισυλλογής Νεκρών Ζώων» της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκομιδής νεκρών ζώων από περιοχές όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει και είναι δυνατή η πρόσβαση των οχημάτων περισυλλογής, παρά τις δυσκολίες λόγω της λάσπης και των απόνερων.

Οι εγκαταστάσεις της Μονάδας Διαχείρισης Νεκρών Ζώων βρίσκονται στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Για το λόγο αυτό, τα νεκρά ζώα μεταφέρονται προς αποτέφρωση σε μονάδες της Ημαθίας, Κοζάνης και Αρκαδίας.

Το Συντονιστικό Όργανο που έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απόστολο Μπίλλη και υπηρεσιακά στελέχη της Κτηνιατρικής θα ενημερώνει διαρκώς για την εξέλιξη της διαδικασίας και για τις ενέργειες στις οποίες καλούνται να προβούν οι κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.
 

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights