HomeΕκκλησία

Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στον Τύρναβο

Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στον Τύρναβο

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στον Τύρναβο. Παρουσία πλήθος πιστών που συμμετείχαν με κατάνυξη στις ιερές ακολουθίες, τιμώντας την μνήμη των Αγίων Αναργύρων.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τυρνάβου π Γεώργιος Παπαϊωάννου εφημέριος του ενοριακού Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου.

anarguroi

Ο π. Γεώργιος, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, να αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους, είναι δύο χριστιανοί άγιοι που τιμώνται από την Εκκλησία, οι οποίοι αναγνωρίζονται για την ιατρική τους τέχνη και την προσφορά τους στο συνάνθρωπο, χωρίς να ζητούν αμοιβή. Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι ο Άγιος Κοσμάς και ο Άγιος Δαμιανός, οι οποίοι θεωρούνται προστάτες των γιατρών και των νοσηλευτών.

MKK7050

Μέσα από τη ζωή και το έργο τους, πρόσφεραν ένα σημαντικό μάθημα για τη σημασία της καλοσύνης και της αλληλεγγύης, καθώς και για το πώς μπορεί ο καθένας από εμάς να προσφέρει στήριξη και βοήθεια στους συνανθρώπους του, χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα.

85978740

78456778568

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.