Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα στον Αμπελώνα, τιμώντας τη μνήμη του προστάτη των αγροτών.
Στην ιερή ακολουθία, που συνοδεύτηκε από Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, χοροστάτησαν οι πατέρες π. Νεκτάριος, π. Γεώργιος και τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου Κύριλλο.
Το εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνα, που βρίσκεται στο 2ο χλμ. της οδού Αμπελώνα-Γιάννουλης, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πιστούς.
Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών έχει εκτεθεί για προσκύνηση και αγιασμό τμήμα του λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος που φυλάσσεται στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνα.
Κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να τιμήσει τον Άγιο και να ζητήσει την ευλογία του, ειδικά οι αγρότες, που τον θεωρούν προστάτη τους.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και ανήμερα της εορτής του Αγίου, με τη Θεία Λειτουργία και την καθιερωμένη αρτοκλασία.