Πανηγυρικός εσπερινός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης των ισαποστόλων στον Βρυότοπο

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πανηγυρικός εσπερινός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης των ισαποστόλων στον Βρυότοπο

Δείτε στο βίντεο τον Πανηγυρικό Εσπερινό

Παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό των ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βρυότοπο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ Θέμη Σαμαντζη.

Τον εσπερινό τέλεσε ο πάτερ Μιλτιάδης μαζί με τον ιεροκήρυκα της μητρόπολης Λαρίσης κ Τυρνάβου κ Κύριλλο παρουσία των κατοίκων του Βρυοτοπου.

Δυο κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής συνόδευσαν την λιτάνευση της ιερής εικόνας των Αγίων γύρω από τον Ναό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ο όμορφος ναός στολισμένος παρότι έχει κάποιες ζημιές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου στον τρούλο του διατηρεί την στατικότητα του και γίνονται κανονικά οι λειτουργίες.

Το καμπαναριό του έχει ρολόι σε λειτουργία κάτι σπάνιο και είναι δωρεά της οικογένειας Λαζάρου Κωτούλα εις μνήμη της συζύγου του Ιωάννας Κωτούλα θύμα αεροπορικού δυστυχήματος το 1978 στα βουνά της Κοζάνης.

Η τραγική ιστορία συγκλονίζει αφού η αείμνηστη Ιωάννα Κωτούλα ήταν στην Αθήνα για ένα γάμο και στην επιστροφή θέλησε να ταξιδέψει για πρώτη φορά στη ζωή της με αεροπλάνο ενώ η υπόλοιπη οικογένεια γύρισε με το τρένο.

Η μοίρα ήταν σκληρή μαζί της αφού όλοι οι επιβαίνοντες του αεροπλάνου της Ολυμπιακής σκοτώθηκαν μέσα σε πυκνή ομίχλη λίγο πριν προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Κοζάνης. Η μαρμάρινη επιγραφή στο καμπαναριό βοηθά να είναι αιώνια η μνήμη της.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.