HomeΤύρναβος

Ομόφωνη καταδίκη της βίαιης επίθεσης στον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλατανουλίων – Ψήφισμα στήριξης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου

Ομόφωνη καταδίκη της βίαιης επίθεσης στον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλατανουλίων – Ψήφισμα στήριξης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην αριθ. 11/2025 και από 27-05-2025 Συνεδρίαση του, με την υπ’ αριθ. 95/2025 απόφασή του,

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ    ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, με αφορμή το σοβαρό περιστατικό βίαιης επίθεσης που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Κοινότητα Πλατανουλίων, αποφασίζει ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

 

  • Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άσκηση βίας σε βάρος του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δένδρων-Πλατανουλίων, Δημητρίου Ρίζου, κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου για καταγγελίες σχετικές με αυθαίρετες καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων, καθώς και την επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.
  • Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την πράξη σωματικής και λεκτικής βίας, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά πλήττει ευθέως τη λειτουργία των υπηρεσιών και την ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου εν ώρα καθήκοντος.
  • Σημειώνεται ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί κατά το παρελθόν, κυρίως σε βάρος υπαλλήλων της Πολεοδομικής Υπηρεσίας, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη θεσμικής και ουσιαστικής θωράκισης των εργαζομένων και αιρετών έναντι απειλών και επιθέσεων.
  • Περαιτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της Κοινότητας και στους υπαλλήλους του Δήμου που έγιναν στόχος της επίθεσης και διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νομικό και διοικητικό μέσο για την προστασία τους και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας.
  • Ζητούμε από την Πολιτεία να ενισχυθεί θεσμικά η προστασία των αιρετών και εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και να προβλεφθούν μέτρα πρόληψης και αποτροπής τέτοιων φαινομένων.

 

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί:

  • Στον Υπουργό Εσωτερικών,
  • Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),
  • Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ Θεσσαλίας).

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.