Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων του δήμου Λαρισαίων

HomeΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΡΩΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων του δήμου Λαρισαίων

Ολοκληρώθηκε (για δεύτερη συνεχή χρονιά) πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο του δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την γερμανική φιλοζωική οργάνωση TierInsel Umut Evie. V και εθελοντές.

Με την υλοποίηση του προγράμματος στειρώθηκαν 400 αδέσποτα ζώα συντροφιάς, (390 γάτες και 10 σκύλοι) . Για όλα αυτά τα ζώα έσπασε ο αέναος κύκλος της αναπαραγωγής και της μαρτυρικής ζωής και θανάτου στον δρόμο. Όλες οι στειρώσεις περατώθηκαν χωρίς επιπλοκές και τα στειρωμένα ζώα, μετά από την απαραίτητη για την αποθεραπεία τους παραμονή στο χώρο, επανεντάχθηκαν στην περιοχή στην οποία έγινε η περισυλλογή τους.

Πρωτοφανής ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του δήμου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Πολίτες από όλο τον Δήμο βοηθούσαν σε καθημερινή βάση, ενημερώνοντας για αδέσποτα ζώα ή μεταφέροντας οι ίδιοι τα ζώα στον χώρο στειρώσεων. Επιπλέον έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το πρόγραμμα προσφέροντας στους εθελοντές υπέροχα σπιτικά φαγητά, πίτες, γλυκά, ζεσταίνοντας τις καρδιές των εθελοντών που βλέπουν τις προσπάθειες τους να πιάνουν τόπο μέσα στην τοπική κοινωνία. Είναι απόδειξη ότι όταν ο εθελοντισμός συμβαδίζει με την κοινωνία και τις υπηρεσίες, μπορούν να γίνουν θαύματα.

Από εμάς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους:

Την δημοτική αρχή της Λάρισας που δείχνει ότι θέλει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και σε βάθος το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων,
Τους υπαλλήλους του Δήμου που δούλεψαν με συνέπεια και σοβαρότητα, υπερβαίνοντας το τυπικό ωράριο εργασιας τους.
Την καταπληκτική ομάδα των εθελοντών της γερμανική φιλοζωικής οργάνωσης TierInselUmutEvie.V., που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και εξασφάλισαν με ιδιαίτερη φροντίδα την υγεία και την ανάνηψη των ζώων. Χωρίς αυτούς τίποτε από όσα έγιναν δεν θα ήταν εφικτό..

Τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν προϊόντα τους στους εθελοντές:

Φούρνος Στυλιανός στην οδό 23η Οκτωβρίου( Ανθή Στυλιανού)
Το μαγειρείο Μπόλικο στην Φαρσάλων 56 (Λάμπρος Ιωακείμ)
Café Franklin coffee house Ιπποκράτης Μανουσάκη 21
το Αρτοποιείο Σταρένιο (Σοφια Μακαριαδου) στην οδο Δημ. Καραολή 40
και το pet shop Οφηλία- Καλλιθεας 5 (Θανος Γκουγκλιανας)

Και τέλος, ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές που αγκάλιασαν με συγκινητικό τρόπο αυτή την προσπάθεια και πλαισίωσαν με τη συνεχή παρουσία τους το πρόγραμμα βοηθώντας στην οργάνωση, στην περισυλλογή, την αποθεραπεία και την επανατοποθέτηση των ζώων.

Αυτά τα νέα παιδιά αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που δεν αδιαφορεί, που δεν τα περιμένει όλα από τους άλλους, την Ελλάδα που νοιάζεται, που αλλάζει, που διορθώνει..

Η ομάδα Αδέσποτα ζώα Λάρισας

[quads id=5]