HomeΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΡΩΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκλήρωση εργασιών ενημερωτικής Ημερίδας της Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος

Ολοκλήρωση εργασιών ενημερωτικής Ημερίδας της Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η Ενημερωτική Ημερίδα της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος για το έργο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και  δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την OXMEE». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την  Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ) και την Ελλάδα. 

 

Στο πλαίσιο δράσεων δημοσιότητας και προβολής της πράξης «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και  δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την OXMEE» με MIS 5035153, πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 18 Φεβρουάριου 2023 στην Αίθουσα Εργατικού Κέντρου στην οδό Χαριλάου 28 στην Ελευσίνα,  Ενημερωτική Ημερίδα. Υπήρξε και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εργασιών  της Ημερίδας μέσω live streaming.  

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΧΜΕΕ κος Ηλιόπουλος Νικόλαος, ο οποίος στάθηκε  ιδιαίτερα στις δυσκολίες του επαγγέλματος ενός Χειριστή Μηχανήματος Έργου, ιδιαίτερα στην  απαιτητική και δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που  αποφάσισε η Ομοσπονδία να αναλάβει την εν λόγω πράξη που απορρέουν από την κοινή πεποίθηση  της ανάγκης προσαρμογής των εργαζόμενων στις εξελίξεις και στις απαιτήσεις του νέου  επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μέσω της απόκτησης νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων που  θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εργασιακής τους θέσης και στη μέγιστη αξιοποίηση των  επαγγελματικών τους ικανοτήτων. 

imerida

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Φυσικού Αντικειμένου, ο οποίος με την σειρά του ανέφερε  επιγραμματικά το Σχέδιο Δράσης της πράξης, τους στόχους που έχουν τεθεί αλλά και τις κυριότερες  ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί. Επεσήμανε πως το έργο έχει ως αντικείμενο την παροχή κατάρτισης  σε 1.150 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, σε ζητήματα σε όλες τις Περιφέρειας της χώρας, με σκοπό  την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων και παράλληλα την πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων. Ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί δυο (2) κύκλοι προσέλκυσης δυνητικών ωφελούμενων ενώ  αναμένεται και ένας ακόμη με συγκεκριμένες Περιφέρειες – στόχους. Αποτύπωσε τα κυριότερα βήματα  από την διαδικασία υποβολής αίτησης ενός ωφελούμενου έως και το σημείο ένταξης σε τμήμα και  καταβολής του εκπαιδευτικού επιδόματος ενώ σημείωσε και τις αγκυλώσεις που προέκυψαν και  προκάλεσαν αλλαγές στο αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πράξης.  

Γεγονός που επιβεβαίωσε και η επόμενη ομιλήτρια, η εκπρόσωπος της Ένωσης Εταιρειών  «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΜΩΝ Α.Ε.– ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ ‐ ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ‐ ΒΕΛΛΟΥΜ» ανάδοχος υλοποίησης των ενεργειών Κατάρτισης και Πιστοποίησης. Μετέφερε μέσα από την εμπειρία  της τις δυσκολίες της τωρινής περιόδου για την συμμετοχή των εργαζομένων σε αντίστοιχα  προγράμματα. Επεσήμανε πως η κατάρτιση υλοποιείται με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης (εξ  αποστάσεως), είναι συνολικής διάρκειας 90 ωρών, με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης 18 ώρες και με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης 72 ώρες. Με την λήξη της κατάρτισης, οι  ωφελούμενοι οδηγούνται σε πιστοποίηση μέσω διαπιστευμένου φορέα σύμφωνα με το διεθνές  πρότυπο 17024. Οι ωφελούμενοι που συμμετέχουν επιτυχώς στο πρόγραμμα λαμβάνουν εκπαιδευτικό  επίδομα. Ενώ έδωσε και αριθμητικά στοιχεία για την πορεία συμμετοχής ωφελούμενων στο 

πρόγραμμα. Έως σήμερα έχει καταρτιστεί περίπου το 50% των ωφελουμένων και έχουν δημιουργηθεί  συνολικά 40 τμήματα κατάρτισης. 

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Υπεύθυνος Έργου, ο οποίος επεσήμανε πως πρόκειται για μια καινοτόμα  πράξη, καθώς η ΟΧΜΕΕ διαμόρφωσε το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των δυο (2) προγραμμάτων  κατάρτισης με σκοπό την άμεση και ουσιαστική επίδραση στη βελτίωση των όρων απασχόλησης και  στην ενίσχυση της κινητικότητας των ωφελούμενων/εργαζόμενων, ενώ οι στόχοι του κινούνται  παράλληλα με τις κατευθύνσεις του Εθνικού σχεδίου «Ελλάδα 2020», για την ανάπτυξη, την  ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.  

Η Ημερίδα συνεχίστηκε με ανοιχτή συζήτηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΧΕΕ,  ωφελούμενους της Πράξης αλλά και της Ομάδας Έργου, όπου λύθηκαν απορίες, μεταφέρθηκαν  απόψεις και απαντήθηκαν ερωτήσεις που στάλθηκαν με την μορφή μηνυμάτων.  

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΧΜΕΕ, δεσμεύτηκε πως η ΟΧΜΕΕ θα συνεχίζει να συμβάλλει με  όλες τις δυνάμεις στο μείζον θέμα της εκπαίδευσης των μελών της αλλά και των εργαζομένων στην  χώρα μας, με σκοπό την βελτίωση των δεξιοτήτων, την εκπαίδευση και την κατάρτιση τους. 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.