HomeΘΕΣΣΑΛΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Γιατί οι Τρικαλινοί καλλιεργούν μανιωδώς λωτούς;

Γιατί οι Τρικαλινοί καλλιεργούν μανιωδώς λωτούς;

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επίδοξους καλλιεργητές παρατηρείται στα Τρίκαλα τη φετινή καλλιεργητική χρονιά για τον «καρπό της λήθης». Μιλάμε φυσικά για το λωτό και μάλιστα ποικιλίες γλυκές και άσπερμες.

 

Ο λωτός αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό super food, με φανατικούς θαυμαστές. Ειδικά οι νέες ποικιλίες γλυκών και όχι στυφών καρπών αποκτούν μεγάλο μερίδιο της αγοράς με ανοδικές τάσεις.

Άλλωστε είναι και ένα φρούτο με πολλά αντιοξειδωτικά (λυκοπένιο, κατεχίνες, γαλλοκατεχίνες, βετουλινικά οξέα) με αντικαρκινική δράση καθώς και βιταμίνες και καροτενοειδή με προστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Μένει να δούμε τις τάσεις της αγοράς και πως θα απορροφηθεί από αυτή το προϊόν. Πάντως και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η ζήτηση ήταν τέτοιου μεγέθους, που πλέον (για τη φετινή σεζόν) τα διαθέσιμα δενδρύλλια είναι ελάχιστα στην περιοχή μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.
 

Πηγή: trikalavoice.gr