HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολιτικοί του Ν. Λάρισας στη Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα

Οι πολιτικοί του Ν. Λάρισας στη Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα

Καπετάνος: Η Ελασσόνα κοιτίδα της κτηνοτροφίας – Η κυβέρνηση στηρίζει την πραγματική παραγωγή

Στην γιορτή φέτας στην Ελασσόνα βρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος στο περιθώριο των εκδηλώσεων συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά θέματα αγροτικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος για το νομό Λάρισας.

Κατόπιν περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τυροκόμους, παραγωγούς και πολίτες, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα της καθημερινότητας.

Σε δήλωση του ο κ. Καπετάνος τόνισε πως «η κτηνοτροφία αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την Ελληνική οικονομία. Η Ελασσόνα είναι η κοιτίδα της κτηνοτροφίας, παράγοντας καθημερινά ποιοτικά προϊόντα, με μεγάλη διατροφική και ισχυρή εμπορική αξία. 

 

Η δε, φέτα, είναι η «ναυαρχίδα» αυτής της προσπάθειας και έχει κατακτήσει την εγχώρια και διεθνή αγορά. 

Η προσπάθεια αυτή για τους κτηνοτρόφους, τους μεταποιητές και έναν μεγάλο κύκλο επαγγελμάτων γύρο από αυτούς είναι αδιάκοπη και επίπονη. 

Γι’ αυτό το λόγο η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους. Ας μην ξεχνάμε πως αυτός ο δυναμικός κλάδος είναι που διατηρεί ζωντανή την ορεινή επαρχία της Ελασσόνας. 

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρώ πως η διαβεβαίωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά πως «η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους θα συνδεθεί με την πραγματική παραγωγή» είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Συγχαρητήρια σε όσους ξεκίνησαν και συνεχίζουν αυτήν την όμορφη παράδοση».

 

Ρένα Καραλαριώτου : «Αναπτυξιακό πλεονέκτημα για τη χώρα η στήριξη της κτηνοτροφίας » 

«H Φέτα είναι το εθνικό μας προϊόν που δίνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία, είναι το στήριγμα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η στήριξη της κτηνοτροφίας αποτελεί αναπτυξιακό πλεονέκτημα για τη χώρα . Καθήκον όλων μας, τον «λευκό χρυσό» της κτηνοτροφίας να το προστατεύουμε και να το φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία Ελασσόνα 2022», που έχει ως στόχο την ανάδειξη του τυριού, φέτα αλλά και του ρόλου της επαρχίας Ελασσόνας ως κατ εξοχήν γαλακτοπαραγωγού περιοχής, παραγωγής και εξαγωγής φέτας. ».

Αυτά ανέφερε, από την Ελασσόνα όπου παραβρέθηκε, για την Γιορτή Φέτας, η  Γενική Γραμματέας του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ( ΠΕΔ)  Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου  .

Η Λαρισαία πολιτικός  επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με   παραγωγούς , τυροκόμους   και επισκέπτες ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης συζήτησε  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά θέματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας .   

Η κ. Καραλαριώτου, συνεχάρη τους διοργανωτές για το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που παράγουν, τυποποιούν και εμπορεύονται την Φέτα, τους κτηνοτρόφους, τα υγιή και δυναμικά συνεργατικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στην επαρχία και τα οποία κατάφεραν να δώσουν την επιθυμητή προστιθέμενη αξία στο προϊόν, αλλά και τους τυροκόμους και τόνισε : «Είμαστε υπερήφανοι για το προϊόν, την εξαιρετική ποιότητα του, την υψηλή διατροφική του αξία και για το γεγονός ότι η φέτα μας αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στον κόσμο σαν προϊόν ιδιαίτερης γεύσης και γαστριμαργικής απόλαυσης. Είμαστε στο πλευρό σας, στον καθημερινό αγώνα που δίνεται ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Εσείς και όλοι οι Έλληνες παραγωγοί κρατάτε τη χώρα όρθια σε αυτή την διεθνή οικονομική καταιγίδα και μας δίνεται το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. 

Η Κυβέρνηση είναι παρούσα και προσπαθεί με μια σειρά παρεμβάσεων να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους .Είναι ανάγκη , στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης , η Πολιτεία να εξαντλήσει  όλες τις δυνατότητες για την στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου, με προτεραιότητα στην ενίσχυση των παραγωγών για τις ζωοτροφές και των επιχειρήσεων για το αυξημένο κόστος λειτουργίας .  Να συμβάλουμε όλοι στη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής που θα προωθήσει την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα την αιγοπροβατοτροφία για τα επόμενα χρόνια και θα την κρατήσει σε πορεία ανάπτυξης. »

 

Ε. Λιακούλη: «Να διαφυλάξουμε το “λευκό χρυσό” σαν “κόρη οφθαλμού”»

Στην Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα & Γαστρονομία», που διοργανώνεται στην Ελασσόνα, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία στο χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, και να σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του και την αμέριστη στήριξή του στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στους κτηνοτρόφους και παραγωγούς του πολύτιμου αυτού ΠΟΠ προϊόντος.

Εικοσιτέσσερα χρόνια πέρασαν από την 1η Γιορτή Φέτας. Ήταν Ιούνιος του 1998 όταν ο τότε Υφυπουργός Γεωργίας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Γερανίδης, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη στην 1η εκείνη Γιορτή, τονίζοντας από τότε πως «είναι ένα κορυφαίο και πρωτοπόρο γεγονός που συνδέει μία κρίσιμη για την ελληνική επαρχία παραγωγική διαδικασία με τον ίδιο τον πολιτισμό».

Πρόκειται για ένα ύμνο την παράδοσή μας,  έναν ύμνο στη ναυαρχίδα των ελληνικών προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη, που κάνει το όνομα της πατρίδας μας να αντηχεί σε διεθνείς αγορές ανά την υφήλιο.

Η φετινή, όμως, γιορτή επισκιάζεται από την κρίσιμη συγκυρία. Οι συμπολίτες μας που κοπιάζουν σε κάθε κρίκο της αλυσίδας παραγωγής και εξαγωγής του “λευκού χρυσού”, βιώνουν πολλαπλά αδιέξοδα. 

Από τις 21 πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πολιτών που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, όπου το ύψος των μέτρων, σύμφωνα με τον ίδιο, ανέρχεται σε 5,5 δισ. ευρώ, στους αγρότες θα διοχετευθούν μόνο 150 εκατ. ευρώ, ενώ τα 90 εκ. που προορίζονται για τους κτηνοτρόφους, τα 85 περίπου εκ. είναι από το ΠΑΑ 2014-2020, δηλαδή, ευρωπαϊκές επιδοτήσεις από τον Β’ Πυλώνα της ΚΑΠ, λεφτά που ούτως ή άλλως θα τα ελάμβαναν οι αγρότες.

 Με διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, έχουμε αναδείξει τα προβλήματα και τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις τεκμηριωμένες και κοστολογημένες λύσεις και προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί. 

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Κινήματος, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘ ανέπτυξε με λεπτομέρεια τις προτάσεις μας, για να οικοδομήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

  • Με κίνητρα για ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων.
  • Με έμφαση στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Με τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας.

Γι  ́αυτό προτείνουμε επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης, κάλυψη μέρους του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών καθώς και τη χρηματοδότηση αγροτών-γεωργικών επιχειρήσεων- συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση ΑΠΕ. 

Είναι επίσης απαραίτητες οι επενδύσεις σε υποδομές για την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων ώστε να ΜΗΝ φτάσουμε στο σημείο, όπως μιλάμε τώρα για την ενέργεια, να μιλάμε αργότερα για το νερό.

 Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδεχτεί, να ελαφρύνει το βάρος από τις πλάτες των αγροτών και των κτηνοτρόφων και να αποτρέψει τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε οικογενειακές επιχειρήσεις τυροκομείων χρόνων.

Είναι αναγκαίο να εισαχθούν γενναία κίνητρα ώστε η νέα γενιά να πάρει τη σκυτάλη, να συνεχίσει την παράδοση, για να μην ερημώνουν τα χωριά μας και αυτή η Γιορτή να διεξάγεται για γενεές επί γενεών ακόμα.

Ο αγροδιατροφικός τομέας είναι εφικτό να μετεξελιχθεί στον πιο ισχυρό, ανταγωνιστικό, αναπτυξιακό πόλο της ελληνικής οικονομίας, αρκεί η Πολιτεία να νοιαστεί και να σταθεί στο πλευρό όσων μοχθούν καλοκαίρι και χειμώνα νυχθημερόν, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένο σύγχρονου σχεδίου στήριξης, εκσυγχρονισμού, ενδυνάμωσης και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Είμαστε βέβαιη πως η αγάπη, το μεράκι, οι γνώσεις και η αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων και των αγροτών, ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο παράγουν τα ΠΟΠ προϊόντα τους, τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής Φέτας, αποτελούν εγγύηση αισιοδοξίας, ελπίδας και επιτυχίας της άοκνης αυτής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας, που πρέπει να μας βρει όλους μαζί συμπαραστάτεςσε κάθε στάδιο.

Πριν να είναι αργά, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ελληνική ΠΟΠ φέτα, πάση θυσία και ως “κόρη οφθαλμού”.»

 

Μπίζιου στη Γιορτή Φέτας: Πυλώνας της τοπικής οικονομίας η γαλακτοκομία και η τυροκομία

Στη σημαντική συμβολή στην τοπική οικονομία της γαλακτοκομίας και της τυρκομίας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της στη Γιορτή Φέτας Ελασσόνας, η βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Στέλλα Μπίζιου.

Αναλυτικά ανέφερε: “Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του πλέον αγαπημένου και φημισμένου εδέσματος , της φέτας μας.
Φέτα. Ένα όνομα και ένα προιόν απόλυτα ταυτισμένο με την Ελλάδα.

Και πως θα μπορούσε να μην είναι αφού οι αναφορές στη φέτα ανατρέχουν στα βάθη της αρχαιότητας. Ο πρώτος τυροκόμος και παραγωγός φέτος ήταν σύμφωνα με τον Όμηρο ο Κύκλωπας Πολύφημος. Η ελληνική μυθολογία, προσφέρει μια άλλη εκδοχή, με την οποία θα συμφωνήσει όποιος έχει δοκιμάσει την φέτα της περιοχής μας. Ο μύθος λοιπόν λέει, ότι η τυροκομία ήταν το δώρο που έκαναν οι θεοί του Ολύμπου στους θνητούς. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο Θεός Δίας τράφηκε ως μωρό από το γάλα μιας ιερής κατσικάς τότε χωρίς αμφιβολία για τους αρχαίους Έλληνες το γάλα ήταν ιερή τροφή.

Σήμερα η φέτα είναι γνωστή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση , είναι το όγδοο σε διακίνηση τυρί ενώ επίσης είναι ένα από τα 10 πιο φημισμένα παγκοσμίως τυριά.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς τυριού φέτα αποτιμήθηκε σε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 ενώ προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Οι ελληνικές εξαγωγές φέτας άγγιξαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Η επαρχία της Ελασσόνας είναι η μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγός της Ελλάδας με αξιοσημείωτη παρουσία στην τυροκομία.

Η περιοχή μας αλλά και ολόκληρος ο νομός διαθέτουν μακρά και αξιόλογη παράδοση αλλά και πολύ σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό στους τομείς της κτηνοτροφίας, της γαλακτοκομίας και φυσικά στην τέχνη που λέγεται τυροκομία. Στο μεγαλύτερο μέρος οι επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και τα μυστικά της τέχνης μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και αυτό είναι που κάνει τα προϊόντα μας μοναδικά. Η Θεσσαλία έχει ξεχωριστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται στη γεύση των τυριών που παράγει . Εχει τις δικές της φυλές ζώων, την δική της ιδιαίτερη χλωρίδα και ξεχωριστό κλίμα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το μεράκι των ανθρώπων, συνθέτουν την ταυτότητα του θεσσαλικού τυριού της φέτας

Αναμφίβολα οι κλάδοι της Γαλακτοκομίας και της Τυροκομίας είναι πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας , ταυτόχρονα όμως έχουν και σημαντική συμβολή στην εθνική οικονομία και σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα συνέργειας , παντρέματος διαφορετικών τομέων της οικονομίας είναι τα επισκέψιμα τυροκομεία.

Τα υπουργεία αγροτικής ανάπτυξης και τουρισμού με μια πραγματικά καινοτόμα ιδέα διασυνδέουν τον πρωτογενή τομέα με τον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού και ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν ενώ προωθούν την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού κλάδου, αναδεικνύοντας καινούριες προοπτικές και ευκαιρίες. Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καταλληλότερο, αφού σήμερα οι καταναλωτές σε πολλά μέρη του κόσμου αναζητούν αγνά τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, προφίλ που έχουν τα ελληνικά.

Θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές που δούλεψαν τόσο συστηματικά και με μεράκι για αυτή τη γιορτή. Που κατάφεραν να αναδείξουν μια μικρή πόλη της επαρχίας , την Ελασσόνα μας, σε πανευρωπαικό εκθεσιακό κέντρο (hub). Που δημιούργησαν ένα τόσο ωραίοο περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι εκθέτες θα παρουσιάσουν την επιχείρηση και τα προϊόντα τους, και θα έχουν τις ευκαιρίες να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους και να αυξήσουν τις δραστηριότητες σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές .Φιλοδοξία όλων μας είναι η γιορτή αυτή να γίνει σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο αγραδιατροφικό τομέα.”

 

Κέλλας: Στην Ελασσόνα χτυπάει η καρδιά της φέτας

«Η Ελασσόνα αποτελεί βαρόμετρο της εγχώριας κτηνοτροφίας και δικαίως θεωρείται το κτηνοτροφικό κέντρο της χώρας. Η πανελλήνια Γιορτή Φέτας, που επέστρεψε φέτος δριμύτερη, συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον σύσσωμης της κτηνοτροφικής παραγωγικής δραστηριότητας και της γαλακτοβιομηχανίας. Για τούτο, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά κυρίως σε όσους υπηρετούν το προϊόν, στους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς και τους μεταποιητές».

Αυτά δήλωσε, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, από την Ελασσόνα, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Γιορτής “Φέτα και Γαστρονομία Ελασσόνα 2022”, καλωσορίζοντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

Εθνική νίκη η κατοχύρωση της ονομασίας

Ο Λαρισαίος πολιτικός, χαρακτήρισε τη ΦΕΤΑ ΠΟΠ ως τον “λευκό χρυσό” της ελληνικής κτηνοτροφίας, “κληροδότημα” της  παραδοσιακής ποιμενικής αιγοπροβατοτροφίας, ενώ σχολιάζοντας την πρόσφατη δικαστική απόφαση στη διαμάχη της χώρας μας με τη Δανία, για τη χρήση του όρου φέτα, τόνισε:

«Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία απαγορεύεται στη Δανία η χρήση του όρου φέτα για τυριά που εξάγει, αποτελεί δικαίωση για την πατρίδα και τους παραγωγούς μας. Η απόφαση, βέβαια, μόνο τυχαία δεν ήρθε, καθώς προηγήθηκε άρτια προετοιμασία από το Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Υπ.ΑΑΤ, ενώ συστήθηκε εθνικό μέτωπο μεταξύ Πολιτείας – Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, την συγκρότηση της οποίας, στηρίξαμε ενεργά, από την πρώτη στιγμή, καταδεικνύοντας πως όταν λειτουργούμε ενωτικά και με συνέργειες, επιτυγχάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα». 

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος σε σειρά ενισχυτικών μέτρων, που έλαβε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων,  επεσήμανε: 

«Την τετραετία 2015 – 2019 η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος ήταν “εξευτελιστική”, οι παράνομες εισαγωγές ήταν ο κανόνας, οι αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό έμειναν απλές υποσχέσεις και καταργήθηκε το αγροτικό πετρέλαιο.

Από τον Ιούλιο του 2019 και παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, που αντιμετωπίσαμε, έχουμε εκπληρώσει τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, υπηρετώντας την εθνική στρατηγική.

Η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα αυξήθηκε κατακόρυφα, απόρροια και των εντατικών ελέγχων στις εισαγωγές, επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές στους εγχώριους παραβάτες, καταβλήθηκαν οι “ξεχασμένες” αποζημιώσεις για το καταρροϊκό πυρετό, επέστρεψε το αγροτικό πετρέλαιο, ενώ με τη γενικότερη μείωση στη φορολογία, ενισχύεται και το κτηνοτροφικό εισόδημα».    

Συγχαρητήρια σε αιγοπροβατοτρόφους, τυροκόμους, συνεταιρισμούς

Ακολούθως, ο Χρήστος Κέλλας επεσήμανε πως η κορυφαία θέση, που καταλαμβάνει η χώρα μας στην ποιότητα της φέτας, οφείλεται στο μεράκι, την αγάπη και την τεχνογνωσία των αιγοπροβατοτρόφων και των τυροκόμων, τους οποίους και συνεχάρη, ενώ ειδική αναφορά έκανε “στους υγιείς και δραστήριους”, όπως τους χαρακτήρισε, “συνεταιρισμούς, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, με σημαντική συμβολή στη τοπική αλλά και εθνική οικονομία”. 

Τέλος, σχετικά με τα προβλήματα, που έχει επιφέρει στον κλάδο, η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, υπογράμμισε: 

«Γνωρίζουμε καλά, πως η ενεργειακή κρίση “θαμπώνει” την θετική εικόνα, που τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους και η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνησή μας δρομολογεί μια σειρά παρεμβάσεων, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ευελπιστώ ότι ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να βρίσκομαι με κάθε τρόπο, δίπλα στον κτηνοτροφικό και αγροτικό κόσμο».  

Ο Χρήστος Κέλλας, με κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, επισκέφθηκαν τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, την κτηνοτροφική μονάδα αδερφών Ζιάκου στην Τσαριτσάνη, ενώ ακολούθησαν συσκέψεις με την Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Ελασσόνας στα νέα γραφεία της και την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

[quads id=5]