Οι πολιτικοί στην ημερίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολιτικοί στην ημερίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Οι πολιτικοί στην ημερίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας:

 

Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ: Σεβασμός κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας έμαθαν γράμματα

 

«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πολύπλευρος. Ιδιαίτερα ο ρόλος του δασκάλου είναι σημαντικός, καθώς αυτός αναλαμβάνει τη μόρφωση των παιδιών που περνούν σε πρώιμη ηλικία το κατώφλι του σχολείου, έχοντας ως βασική αποστολή να μεταδώσει τις βασικές γνώσεις, αλλά και να σμιλέψει ψυχές και συνειδήσεις, διαμορφώνοντας ιδανικά τις αυριανές προσωπικότητες, που θα κάνουν το κόσμο μας καλύτερο. Σεβασμός κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας έμαθαν γράμματα και ιδιαίτερα στους διατελέσαντες καθηγητές της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας. Η αποψινή βραδιά τους ανήκει».

Αυτά δήλωσε, η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, στο σύντομο χαιρετισμό της  στην ημερίδα με θέμα: «Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο», που διοργάνωσε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Η Λαρισαία πολιτικός συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης και ιδιαίτερα την Διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου για την αξιέπαινη εκδήλωση με την παρουσία σημαντικών εισηγητών, αλλά και για την πρωτοβουλία να τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι συντέλεσαν και συντελούν στην εκπαίδευσή, με ιδιαίτερη αναφορά στους διατελέσαντες καθηγητές της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας.     

«Ο δάσκαλος από τα πανάρχαια χρόνια αποτελούσε ένα σημαντικό πρόσωπο στην κοινωνία. Το να ήταν κάποιος παιδαγωγός ήταν κάτι το αξιοζήλευτο. Έπρεπε να έχει αγάπη για τα παιδιά,  φροντίδα και αμέριστη υπομονή. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι επιτελούν ένα λειτούργημα, σημαντικό που διαμορφώνει την κοινωνία και δεν αποτελεί απλά ένα επάγγελμα. Σεβασμός και θαυμασμός και για τον σημερινό δάσκαλο, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει άλλες προκλήσεις, εξίσου σημαντικές στη ζωή των μαθητών. Οι αξίες σταθερές: Κύριο μέλημά του η σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του στους μαθητές με τον καλύτερο διδακτικό τρόπο, ενθαρρύνοντας τους ανάλογα με τις ικανότητές τους. Οφείλει να είναι καλός παιδαγωγός, διδάσκαλος, πολλές φορές ψυχολόγος, σωστός αξιολογητής απέναντι στα παιδιά», κατέληξε η κ. Καραλαριώτου

 

Στέλλα Μπίζιου: Στόχος μας η περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος

«Γνωρίζετε όλοι οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι θεσμικοί του χώρου της εκπαίδευσης, πως καμία αλλαγή δεν μπορεί να συντελεστεί αν δεν ξέρουμε, πρώτον τα δεδομένα της υπάρχουσας κατάστασης, δεύτερον την ιστορική διαδρομή και τρίτον, το πού θέλουμε να πάμε. Μα πάνω απ’ όλα καμία ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να προέλθει χωρίς τη συμμετοχή και τη στήριξη του σχεδίου από τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή τους ανθρώπους που θα πρέπει να γίνουν οι πρωταγωνιστές των αλλαγών αυτών.

Ως εκ τούτου τέτοιες ημερίδες βοηθούν καθοριστικά στο στόχο αυτό, που δεν είναι άλλος από τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την προσαρμογή του στα δεδομένα της εποχής, μιας εποχής που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέμα «Ο δάσκαλος, χθες, σήμερα, αύριο».

«Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας συντελέστηκαν τεράστιες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Αναβαθμίσαμε το ελληνικό δημόσιο σχολείο, τον ρόλο του, το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών αντικειμένων, και στηρίξαμε αποφασιστικά την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν σταματάμε εδώ.

Στόχος μας είναι, με την ψήφο του ελληνικού λαού, να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποφασιστικά σε όλες τις απαιτούμενες αλλαγές που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, θέτοντας τους εκπαιδευτικούς στην πυραμίδα αυτού μας του σχεδίου.

Άλλωστε είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας», κατέληξε στον χαιρετισμό της η κα Μπίζιου.

 

Κέλλας: Οι δάσκαλοι, εκπαιδευτικός πυλώνας του λαού και του έθνους

«Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χτίζονται οι βάσεις για την εκπαιδευτική και κοινωνική εξέλιξη κάθε μαθητή. 

Οι δάσκαλοι μαθαίνουν στα παιδιά μας γράμματα και, ταυτόχρονα, τους προσφέρουν παιδεία, που αποτελεί εφόδιο για την κοινωνική τους ζωή. 

Είναι διεπιστημονικά και καθολικά αποδεκτό ότι, μετά την οικογένεια, το σχολείο αποτελεί πυρήνα της κοινωνικοποίησης κάθε ανθρώπου. 

Είναι, επίσης, στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι η διάχυση και η ενίσχυση της εκπαίδευσης καταπολεμούν την ανομία και μειώνουν την παραβατικότητα».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας, με τίτλο “Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την Δ/ντρια της Α’θμιας Εκπ/σης Λάρισας, Αικατερίνη Καραγιώργου, για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, εστίασε στην διαχρονική συμβολή των εκπαιδευτικών στην διαμόρφωση της ταυτότητας του έθνους μας, τονίζοντας:

«Από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, όπου δόθηκε σημαντική ώθηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, οι δάσκαλοι συνιστούν τον πρωτογενή εκπαιδευτικό πυλώνα του λαού και του έθνους.  Χάρη στη διαπαιδαγώγηση, που προσφέρεται στους μαθητές από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία, διαπλάθονται συνειδήσεις και διαμορφώνονται ατομικές ταυτότητες, οι οποίες εντάσσονται έπειτα στην κοινωνία και καθορίζουν την προσαρμογή της στις οικονομικές και πολιτικές συνθήκες κάθε εποχής. Αναμφίβολα, οι εκπαιδευτικοί όλων ανεξαιρέτως των βαθμίδων αποτελούν θεμέλιο για την ανθρώπινη ανάπτυξη κάθε ιστορικής περιόδου».

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε ακόμη, στην ακολουθία λόγων και έργων της σημερινής κυβέρνησης στον χώρο της Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας:    

«Η κυβέρνηση υλοποίησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες και την εκπαιδευτική κοινότητα. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα ενισχύσουμε την αυτονομία του εκπαιδευτικού έργου και θα προσφέρουμε στους μαθητές περισσότερα εφόδια για το μέλλον. Με πολλαπλές νομοθετικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, η δημόσια εκπαίδευση διαθέτει σήμερα περισσότερα εχέγγυα ενίσχυσης της λειτουργικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. 

Επιτομή των δράσεών μας για τη στήριξη της δημόσιας παιδείας είναι οι 25000 μόνιμοι διορισμοί, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, παρά το δημοσιονομικό κόστος της πανδημίας. 

Κι αυτά συνέβησαν, διότι η παιδεία συνιστά εθνική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα έχει ένα πιο φωτεινό μέλλον, εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, πρώτιστα, την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.