Οι Εκκλησίες του Τυρνάβου – Οδοιπορικό στις Εκκλησίες της “Δεύτερης Ιερουσαλήμ”

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι Εκκλησίες του Τυρνάβου – Οδοιπορικό στις Εκκλησίες της “Δεύτερης Ιερουσαλήμ”

Στο Εκκλησιαστικό Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου (96,3 FM), κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσιάζεται η εκπομπή “Εκκλησίες του Τυρνάβου – Οδοιπορικό στις Εκκλησίες της Δεύτερης Ιερουσαλήμ”.

 

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την ανάγνωση του ομώνυμου βιβλίου των Γεωργίου Κουγιαγκά και Γεωργίου Μακαγιού, επενδυμένη με ηχογραφήσεις Τυρναβιτών Ιεροψαλτών από πανηγύρεις και εκδηλώσεις της πόλης.

Μέσα από τις εκπομπές ο ακροατής μαθαίνει την ιστορία των Ναών και των δεκάδων παρεκκλησίων της ιστορικής πόλης του Τυρνάβου, ταξιδεύοντας μέσα στους αιώνες ιστορίας της πόλης και κάνοντας ένα οδοιπορικό στα εκκλησιαστικά μνημεία της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης της Θεσσαλίας.

Στην πρώτη εκπομπή παρουσιάζονται τα γενικά ιστορικά στοιχεία περί της πόλης του Τυρνάβου και των εκκλησιών αυτής, η λίστα των Ναών κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μαρτυρίες ξένων περιηγητών, καθώς και σύντομο ιστορικό της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.