HomeΓΥΝΑΙΚΑ

Οδηγός τσέπης για την έμφυλη βία – Νέα δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή

Οδηγός τσέπης για την έμφυλη βία – Νέα δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή

Ο «Οδηγός τσέπης για την έμφυλη βία», μια νέα εφαρμογή για την αντιμετώπιση περιστατικών αυτής της φύσης, παρουσιάστηκε χθες. 

 

Η εφαρμογή παρέχει καθοδήγηση για τον ορθό τρόπο αλληλεπίδρασης με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία- παρέχοντας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές- ενώ παρουσιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα.

Ο «Οδηγός τσέπης για την έμφυλη βία» διατίθεται δωρεάν, έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων και είναι διαθέσιμος σε περισσότερες από 12 γλώσσες. Πρόκειται για ένα «πολύτιμο εργαλείο», το οποίο παρέχει συμβουλές για το «τι να κάνει», «τι να πει» και «τι να αποφύγει» οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση. 

Η ελληνική έκδοση της εφαρμογής, η οποία παρουσιάστηκε, απευθύνεται σε επαγγελματίες- εξειδικευμένους και μη- αλλά και στο ευρύ κοινό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είτε όποια στιγμή κριθεί αναγκαίο. 

Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το δίκτυο δομών της Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων και τα παιδιά τους. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και οι 19 Ξενώνες Φιλοξενίας.

«Η έμφυλη βία είναι ανάμεσά μας κάθε στιγμή και με διάφορα πρόσωπα και με τον Οδηγό τσέπης για την έμφυλη βία πετυχαίνουμε την άμεση ενημέρωση και καθοδήγησή μας στην αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας», δήλωσε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα. 

Ο «Οδηγός» είναι ένα εργαλείο με στόχο την αποτελεσματικότερη υποστήριξη ατόμων που έχουν βιώσει έμφυλη βία, υπογράμμισε από την πλευρά της UNICEF η Αντιγόνη Αγγελάκη. «Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει βιώσει έμφυλη βία και είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε σε τέτοιες καταστάσεις», συμπλήρωσε.

 

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.