Οδηγίες για τη συλλογή Ογκωδών Απόβλητων & Προϊόντων Πρασίνου – Κλαδιά

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Οδηγίες για τη συλλογή Ογκωδών Απόβλητων & Προϊόντων Πρασίνου – Κλαδιά

Παρά τις ελλείψεις σε εργαζόμενους και μηχανολογικό εξοπλισμό, οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου Τυρνάβου, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρούμε καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους, και να ζούμε σε μια πόλη καθαρή και όμορφη.

 

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην ρίχνουν ανεξέλεγκτα οπουδήποτε, κομμένα κλαδιά και ογκώδη απόβλητα. Άλλωστε, για το καλύτερο αποτέλεσμα είναι αναγκαία η συμβολή και η συνεργασία όλων των δημοτών.

Οδηγίες για το πώς απορρίπτουμε:

Κλαδιά -προϊόντα πρασίνου και Απόβλητα Ογκωδών Αντικειμένων

  • Στα ογκώδη απορρίμματα περιλαμβάνονται: παλιά έπιπλα, στρώματα, παιχνίδια κλπ.
  • Ειδοποιείτε ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ την υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ . 2492024349) δίνοντας το όνομα, το τηλέφωνο και το ακριβές σημείο που θα αφήσετε τα ΑΠΟΒΛΗΤΑ καθώς επίσης και την ποσότητα αυτών.
  • Μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας, για την ημέρα αποκομιδής, αφήνετε πάντα τα απόβλητα τακτοποιημένα στο πεζοδρόμιο ή σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του δρόμου με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται ανενόχλητη η διέλευση των πεζών και οχημάτων και να είναι εφικτή η αποκομιδή από τα συνεργεία σάρωσης
  • Ποτέ μην αφήνετε τα κλαδιά και τα ογκώδη απόβλητα σε φρεάτια ομβρίων. Υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
  • Αφήνετε πάντα τα φύλλα σε καλά δεμένες σακούλες ώστε να μην σκορπίζουν

ΜΠΑΖΑ Και Στερεά Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών, Κατεδαφίσεων Και Ανακαινίσεων

  • Όπως προβλέπεται στον υπ’ αριθμ. 4685 Νόμο, άρθρο 89, “ρυθμίσεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών” και σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητα του Δήμου Τυρνάβου τα απορρίμματα που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες (μπάζα, κατεδαφίσεις, κ.λ.π.) μεταφέρονται με ευθύνη του υπεύθυνου εργασιών ή του ιδιοκτήτη σε πιστοποιημένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης .
  • Κατηγορηματικά οι Δήμοι δεν νομιμοποιούνται για την συλλογή τους.

Στάχτες και προϊόντα καύσης

  • Οι στάχτες και τα προϊόντα καύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.
  • Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον τον κήπο μας ως λίπασμα, καθώς κάνει το έδαφος πιο εύφορο.
  • Αν δεν υπάρχει κήπος, τα τοποθετούμε στους κάδους μέσα σε καλά κλεισμένες σακούλες μόνο εφόσον σβήσουν καλά για να μην υπάρξει κίνδυνος καύσης και καταστροφής του κάδου.

Οι κάδοι απορριμμάτων δεν πρέπει να καίγονται. Είναι περιουσία όλων μας.

Η συνεργασία όλων των δημοτών είναι η μόνη προϋπόθεση για ένα καθαρό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Καθαριότητας – τηλ. 2492024349

Όλοι μαζί μπορούμε!

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.