Ο Μάξιμος ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο: Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μικρά Ασία

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μάξιμος ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο: Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μικρά Ασία

Για τα 30 χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μέλος της Ελληνικής Βουλής, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, θα μιλήσει την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Διεθνές Συνέδριο, που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων (1991-2021) από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το θέμα της εισήγησης του Μάξιμου Χαρακόπουλου είναι: «Στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μικρά Ασία. Οι Λειτουργίες στις εκκλησίες όπου οι καμπάνες σίγησαν το 1922».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην τελετή έναρξης του συνεδρίου και ακολούθως θα μεταβεί στο Άγιο Όρος. 

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ιεράρχες, υψηλές προσωπικότητες και ειδικοί επιστήμονες από τον ορθόδοξο και λοιπό χριστιανικό κόσμο. Μεταξύ αυτών θα μιλήσουν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ κ. Μιλτιάδης Βάντσος, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Coptic Orthodox Archbishop of London Archbishop Angaelos, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο κ. Ιωάννης Κτιστάκις, ο Secretary of the Pontifical Councilfor Promoting Christian Unity Bishop Brian Farrell, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ κ. Νικόλαος Μαγγιώρος, ο Chief Rabbi American Jewish Committee, Rabbi David Rosen, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης κ. Τύχων και ο 104th Archbishop of Canterbury – Primate of All England Right Revd Dr Rowan Williams.

 

[quads id=4]

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights