Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αρκετά ανοίγματα του καιρού ενώ σταδιακά νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και λίγες βροχές στα παραθαλάσσια. Η δεσμη νεφων θα κινηθεί νοτιότερα και έτσι δεν αποκλείονται λίγα φαινόμενα να εκδηλωθούν και στη Στερεά τη Θεσσαλία την Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς τις μεσημεριανές ώρες και αργότερα στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μικρή αστάθεια θα παραμείνει το απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου δεν αποκλείεται εκ νέου να σημειωθούν λίγες βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στη δυτική Μακεδονία.  Επισημαίνεται ότι σε καμία περιοχή της χώρας δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 με 7 με σημαντική ενίσχυση προς τις απογευματινές ώρες που θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ όπως και στην περιοχή την ευρύτερη του Θερμαϊκού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας το πρωί ενώ από τις απογευματινές ώρες και μετά δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές στα πεδινά ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά που το βράδυ θα κατέβουν έως και τα 500 μέτρα υψόμετρο.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι και αργά το βράδυ δεν αποκλείεται να δίνουν λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια και 2-4 στα πεδινά αλλά από το απόγευμα και μετά θα ενισχυθεί στα 8 με 9 στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και στα 4 με 6 μποφόρ στην πεδιάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου στη Μαγνησία από -1 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίαςτα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 14.

++++++++++++++

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα που θα δίνουν λίγες ασθενικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως και τα πεδινά και τοπικές βροχές ή μπόρες σε όλο το Αιγαίο. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειώνονται και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου υπό τη μορφή χιονιού πάνω από τα 600 μέτρα και υπό τη μορφή βροχοπτώσεων στα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη με τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγες καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στην Εύβοια και τους νόμους Βοιωτίας και τα βόρεια της Αττικής ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα πάνω από τα 200 κατά μέσο όρο. Πολύ λίγα ασθενικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλία και το εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ στη νότια Πελοπόννησο και τα παραθαλάσσια τμήματα αυτής δεν αποκλείεται λίγες βροχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 400-600 μέτρα κατά μέσο όρο. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε τμήματα των Σποράδων της κεντρικής Εύβοιας στα βόρεια του νομού Αττικής και ανατολικης Βοιωτίας και τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά στο Αιγαίο θα επικρατήσει παντού ένα βορειοανατολικό ρεύμα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τις βραδινές ώρες θα κυμανθεί από -8 έως 3 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και Βόρειας χώρας από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας της ανατολικής πελοποννήσου και του βορείου Αιγαίου και από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέποντας τι κα λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά σταδιακά αυτές θα αυξηθούν πριν από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά του νομού Λάρισας σε όλο σχεδόν το νομό Μαγνησίας ακόμα και σε πεδινά τμήματα ενώ στις Σποράδες θα σημειωθούν αρχικά βροχές ή χιονόνερο και γρήγορα χιονοπτώσεις έως και τις πεδινές περιοχές και εκεί. Τα φαινόμενα που εκδηλωθούν στην πεδιάδα θα είναι ασθενή και μόνο στην περιοχή των Σποράδων ενδέχεται να είναι έντονα και να δημιουργήσουν λιγα προβλήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές ώρες να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα και 8 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση ενώ στα πεδινά θα πάνε ένας βορειοδυτικός έως βορειοανατολικός ανεμος 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί σε όλα τα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από -2 έως 4 με 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 0 έως 5.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.