Ο εκσυγχρονισμός και η αστική αναμόρφωση απαιτεί και μια αναμόρφωση στην κουλτούρα των πολιτών

HomeΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο εκσυγχρονισμός και η αστική αναμόρφωση απαιτεί και μια αναμόρφωση στην κουλτούρα των πολιτών

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αναμόρφωσης της οδού Ανεξαρτησίας στον Τύρναβο.

Αισθητικά θεωρούμε ότι γίνεται κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που ήταν. Μεγάλα πεζοδρόμια που απαγορεύουν την άναρχη στάθμευση στις δύο πλευρές του δρόμου, με αποτέλεσμα την αδυναμία των πεζών να περπατήσουν με ασφάλεια.

Ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας που ελπίζουμε να βάλει τάξη στους λάτρεις της ταχύτητας, ως μέσο επίδειξης, και σε όσους ο καφές στην πλατεία αποτελεί και έξοδο αναψυχής για το αυτοκίνητο.

Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι το πλάτος του δρόμου δεν είναι μικρότερο από πριν, απλά πριν αντί πεζοδρομίων εκατέρωθεν ο δρόμος χρησιμοποιείτο για στάθμευση, μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία.

Ένας δρόμος ελεύθερος από τραπέζια και καθίσματα.

 Η ίδρυση μιας  επιχείρησης γίνεται με προδιαγραφές παρόντος. Στη πορεία εάν το εγχείρημα πετύχει και η παρούσα κατάσταση δεν καλύπτει τις απαιτήσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αναβαθμίζεται με τρόπους που δεν συνάδουν με την καλή συνύπαρξη όλων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πολλοί το θεωρούν αρνητικό για τις επιχειρήσεις τους για διάφορους λόγους.

Υπάρχει διάχυτη ανησυχία για πτώση του τζίρου λόγω της μη δυνατότητας να παρκάρει κάποιος έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον παραπάνω δρόμο.

Ο εκσυγχρονισμός και η αστική αναμόρφωση απαιτεί και μια αναμόρφωση στην κουλτούρα των πολιτών.

Εάν θέλουμε να είμαστε μια σύγχρονη κωμόπολη ευχάριστή για τους πολίτες, θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι παντού το κέντρο και οι δρόμοι πέριξ αυτού διαμορφώνονται με τη φιλοσοφία τα αυτοκίνητα να κινούνται περιφερειακά.

Η χρήση του αυτοκινήτου στον Τύρναβο γίνεται σε βαθμό κατάχρησης.

Είναι μέσο μεταφοράς που διευκολύνει την μετακίνηση των ανθρώπων κυρίως για μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές του εντός Τυρνάβου..

Αυτό αποδεικνύεται και από αναφορές που πολλές φορές κάναμε για την μετακίνηση των πολιτών της περιοχής για την επικοινωνία με άλλα αστικά κέντρα ή χωριά σε παλαιότερους χρόνους χωρίς υποδομές.

Πιθανόν να χρειάζεται το έργο κάποιες βελτιώσεις, όπως και οι ράμπες των ΑΜΕΑ, πως θα είναι στη τελική τους μορφή, γιατί η αίσθηση που δίνεται σήμερα δημιουργεί απορίες.

Η έλλειψη πάρκινγκ μπροστά από κάθε κατάστημα δεν είναι ένσταση για βελτίωση, απλά μας ενοχλεί γιατί θα πρέπει να το συνηθίσουμε.

Μπορούμε να στραφούμε σε άλλους τρόπους μετακίνησης εντός πόλεως πιο φιλικούς στο περιβάλλον..

Όσο για τις επιχειρήσεις νομίζουμε ότι θα αποκτήσουν υπεραξία με τον καιρό και με τη συνήθεια.

Όλα θέλουν τον χρόνο τους, από την άλλη να μην βρίσκουμε συνεχώς αρνητικά σε ότι νέο πάει να γίνει ,να μη μεριάζουμε.

Ευχόμαστε υπομονή στους επαγγελματίες της περιοχής μέχρι την αποπεράτωση του έργου .