Ο δήμαρχος Τυρνάβου κατέστρεψε όλα όσα γίνανε στην Φιλαρμονική εδώ και 40 χρόνια

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κατέστρεψε όλα όσα γίνανε στην Φιλαρμονική εδώ και 40 χρόνια

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Τί έκανε ο Δήμαρχος Τυρνάβου με την Φιλαρμονική; ‘’κατέστρεψε όσα έγιναν σε 40 χρόνια’’ αυτό ειπώθηκε σε συνάντηση δημοτικών συμβούλων της συν πολιτείας, με τον πρόεδρο εκτελεστών και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Τυρνάβου.

 

Η απάντηση που έδωσαν ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής  Θέμης Σαμαντζής και ο πρόεδρος των εκτελεστών Νίκος Ζαχαρακούλης στο ερώτημα τι έκανε ο Δήμαρχος με την Φιλαρμονική ήταν:

‘’κατέστρεψε όσα έγιναν σε 40 χρόνια’’.

 

‘’μείναμε με το στόμα ανοιχτό’’  λένε οι Χρήστος Τσιόπας, Μαρία Παιδή-Νασίκα και Φανή Λαγκιώλη-Μπίλιου δημοτικοί σύμβουλοι της Συν Πολιτεία, όταν ακούσαμε τον Μαέστρο να μας λέει πως σε συνάντηση των εκτελεστών με την δημοτική αρχή τους είπαν ‘’να φύγετε θα βρούμε άλλους’’. Και αναρωτιόμαστε.

  1. Να φύγουν ποιοι και από που. 
  2. Να φύγουν όσοι για τόσα χρόνια με την προσφορά, την δημιουργικότητά και τον εθελοντισμό τους παρήγαγαν τεράστιο πολιτιστικό έργο στο τόπο;
  3. Να φύγουν οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής που ήταν πάντα  δίπλα στον Δήμο διαθέτοντας χρόνο, ενέργεια και καμιά φορά και χρήματα;

 

Πήγαμε να συναντήσουμε  τους δημιουργούς και  να μας πουν για τα όσα κάνουν και κυρίως για όσα σχεδιάζουν στο μέλλον. Συναντήσαμε όμως δύο ανθρώπους που ξεχείλιζε η αγανάκτηση και η απογοήτευση, λόγω  του τρόπου που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή την Φιλαρμονική.

Κομπορρημοσύνη και ανικανότητα  δείχνουν τα ‘’έργα’’ της δημοτικής αρχής. Ένα έφτιαχναν δέκα χαλούσαν. Στο τέλος αντί η δημοτική αρχή να παραδεχτεί τα λάθη της, ρίχνει και την ευθύνη στους εκτελεστές διότι δεν  υιοθέτησαν  τις λανθασμένες επιλογές που έφεραν αρνητικές συνέπειες.

Συνέπεια αυτών των λαθών είναι η σημερινή κατάσταση.

Μια ξεσπιτωμένη Φιλαρμονική που έχει τον πλούτο της μοιρασμένο  και αναξιοποίητο σε διάφορα δημοτικά κτίρια. Και το χειρότερο είναι πως οι δραστηριότητές της  είναι μειωμένες και οι άνθρωποί της πληγωμένοι.

Παρ’ όλα αυτά, δείχνουν διάθεση να συνεχίσουν. Εμείς καλούμε του συνδημότες  να στηρίξουμε  την προσπάθεια της  Φιλαρμονικής,   να εμπιστευτούμε  αυτούς τους  ανθρώπους  και να στείλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν μια αγνή σχέση με την μουσική.

Διαφορετικά όπως είπε και ο Μαέστρος ‘’τα παιδιά μας θα έχουν το ταμπλετ στα χέρια και θα ακούνε τραπ’’.

 

Χρήστος Τσιόπας

Μαρία Παιδή-Νασίκα

Φανή Λαγκιώλη-Μπίλιου

Δημοτικοί σύμβουλοι ΣυνΠολιτεια

[quads id=5]