Νίκος Ράπτης: Ποια είναι η θέση των αξιωματούχων της πόλης για τα εκπαιδευτήρια;

HomeΛΑΡΙΣΑ

Νίκος Ράπτης: Ποια είναι η θέση των αξιωματούχων της πόλης για τα εκπαιδευτήρια;

Με συγκίνηση μίλησε για την δις Μαίρη Ράπτου ο Νίκος Ράπτης στα Εκπαιδευτήρια σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά σε γονείς και μαθητές που βρέθηκαν εκεί, αλλά παράλληλα άφησε για τους αξιωματούχους της πόλης πολλά ερωτηματικά..

Για την δεσποινίδα Ράπτου, επισήμανε ότι πρέπει στην εξόδιο ακολουθία την Κυριακή στις 2μ.μ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου να είναι όλη η Λάρισα παρούσα για να τιμήσουν έναν άνθρωπο που θέλησε να αφιερώσει την ζωή της στην χριστιανική Ελλάδα μετά τον εμφύλιο και σε ένα σύγχρονο σχολείο σαν αυτά που είχε δει στην Ελβετία κατά την διάρκεια των σπουδών της. 

Στην ομιλία του τόνισε επίσης πως ο αγώνας για δικαιοσύνη συνεχίζεται για τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου. «Είναι φανερό ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις από συγκεκριμένους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, ώστε να κλείσει το σχολείο και να διαμοιραστούν τα ιμάτιά του στους “εκλεκτούς”.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο, φωνές και συνθήματα, σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση χθες στη Λάρισα

Η προσπάθεια για την άλωση του σχολείου δεν είναι καινούρια», επιμένει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), την ώρα που τα όσα ακούγονται βάζουν στο κάδρο επιχειρηματίες, πολιτικούς μα και την Εκκλησία, ενώ μάλλον μάταια αυτοδιοικητικοί προσπαθούν να ξεμπερδέψουν το κουβάρι των ευθυνών και των ρόλων του καθενός.

Υπενθυμίζουμε ότι η παιδαγωγός και ιδρύτρια των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων Μαίρη Ν. Ράπτου έφυγε από τη ζωή στις 3 Νοεμβρίου σε ηλικία 88 ετών, σε μια δύσκολη στιγμή μετά τη δικαστική απόφαση, για αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού και του Λυκείου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ράπτου.

 

 

[quads id=5]

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights