Υπαινιγμοί του Πομπέο για τον Ερντογάν με αφορμή τον Πάστορα Μπράνσον: Δικτάτορες που ζητούν μετρητά!

HomeΔΙΕΘΝΗ

Υπαινιγμοί του Πομπέο για τον Ερντογάν με αφορμή τον Πάστορα Μπράνσον: Δικτάτορες που ζητούν μετρητά!

Στον κατάλογο των «δικτατόρων» και των «νταήδων» (bullies) που ζητούν μετρητά φαίνεται να κατατάσσει τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο.

(Των δικτατόρων και νταήδων) που συλλαμβάνουν Αμερικανούς πολίτες και τους κρατούν όμηρους ζητώντας μετρητά για να τους απελευθερώσουν.

Ο κ. Πομπέο δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες του Αμερικανού Πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατήθηκε στις σκληρές τουρκικές φυλακές στη Σμύρνη, με ανυπόστατες κατηγορίες. Κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο σικέ πραξικόπημα του Ταγίπ Ερντογάν και ότι συνεργαζόταν με τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Ο Πάστορας αφέθηκε ελεύθερος όταν ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2018. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο Ερντογάν απελευθέρωσε τον Αμερικανό Πάστορα, τον Οκτώβριο του 2018.

Ο κ. Πομπέο σε μία εκ των λεζάντων των φωτογραφιών ομιλεί για δικτάτορες και νταήδες συνδέοντας τη φράση του με την περιπέτεια του Άντριου Μπράνσον και την Τουρκία.