Νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού

HomeΕΛΛΑΔΑ

Νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού

Με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και την παροχή  δυνατότητας σε ακόμη περισσότερες ελληνικές οικογένειες να μπορέσουν να επωφεληθούν και να κάνουν φθηνότερες διακοπές, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή  η τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». 

  • Αφορά  200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ (από 120 ευρώ πέρυσι), για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.
  • Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και είναι  χρηματοδοτούμενο από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
  • Για τη διευκόλυνση των ωφελουμένων θα χρησιμοποιείται  ως βάση η επιτυχημένη εφαρμογή του «Freedom Pass». Έτσι η διαδικασία για τους δικαιούχους και τις τουριστικές επιχειρήσεις  θα είναι πλήρως ψηφιακή χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται, επίσης, η απρόσκοπτη χρηματοδότηση -μέχρι το 2025- των τμημάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων και εποχικά ανέργων του τουριστικού τομέα, η οποία είχε ανασταλεί για τρεις εκπαιδευτικές περιόδους (2015-2018).
Με την ρύθμιση οι απόφοιτοι των τμημάτων μετεκπαίδευσης κατοχυρώνουν δια νόμου επαγγελματικά δικαιώματα, αποκτώντας ταυτόχρονα την υπαλληλική ιδιότητα.


 

Σχετικές Εικόνες: