Νέο κύμα ανατιμήσεων στις λαϊκές αγορές, σε πολλά προϊόντα

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο κύμα ανατιμήσεων στις λαϊκές αγορές, σε πολλά προϊόντα

Οι τιμές διπλασιάστηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» οδήγησαν σε άνοδο των τιμών στις λαϊκές αγορές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κίνηση να έχει μειωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα. «Έχουμε προσπαθήσει και έχουμε πιεστεί πάρα πολύ για να μην αυξήσουμε τις τιμές, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν αντέχουμε άλλο, διότι δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε», αναφέρουν παραγωγοί στα Dnews, προσθέτοντας πως ο τζίρος τους έχει πτώση κατά 70%. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και αυτό φαίνεται στα ταμεία μας. Μπορεί κάποιες ημέρες να έχουμε περισσότερους καταναλωτές αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ψωνίζουν, είναι αρκετά περιορισμένοι».

Συγκεκριμένα, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα οπωροκηπευτικά και κηπευτικά είδη, όπως είναι η ντομάτα, το αγγούρι και τα λαχανικά που είναι «εκτός εποχής».

Ενδεικτικά τις τελευταίες ημέρες, τα μαρούλια από 50 λεπτά σε ορισμένους πάγκους φτάνουν ακόμη και τα 80 λεπτά, το μπρόκολο και το κουνουπίδι από το 1,50 με 1,70 ευρώ φτάνει τα 2,5 ευρώ. Στην ίδια τιμή κυμαίνεται και το σέλερι το οποίο εκτινάχθηκε από το 1,39 στα 2 ευρώ.

Πηγή

Σχετικές Εικόνες: