HomeΔΙΕΘΝΗ

Μπαμπάς Πασχαλιάτικος με άρωμα τσουρέκι και σως φράουλας από την Ρίτσα

Μπαμπάς Πασχαλιάτικος με άρωμα τσουρέκι και σως φράουλας από την Ρίτσα

Μπαμπάδες με άρωμα τσουρέκι
 
Υλικά
 
  • 500 γρ αλεύρι γοχ
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 ml γάλα χλιαρό
  • 50 ml νερό
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μαγιά 8γρ
  • 1κουτ. γλυκού κοφτό μαστίχα
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό κακουλέ
  • (τα παραπάνω μπαχαρικά όλα μαζί μέσα στο γάλα)
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
  • Σιρόπι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτ. νερό
  • Μία φλούδα πορτοκαλιού
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 6 με 7 λεπτά και το αλλάζουμε σκεύος να κρυώσει και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σαντιγί για την γέμιση
  • 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος 200ml με 35 %.λιπαρά .
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη.
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
 
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα με την ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με φτερό,( αν δεν έχουμε ζυμώνουμε με το χέρι) μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και και συνεχίζουμε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το μείγμα με το γάλα και την μαγιά.
Η ζύμη θα κολλάει, θα πάρετε ένα κουτάλι(μπορείτε και κορνέ) και θα γεμίσετε τα φορμάκια λίγο παραπάνω από την μέση και θα τα αφήσετε στην άκρη να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 c και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ως που να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Τα βγάζουμε όπως είναι ζεστά και τα βουτάμε όπως είναι για λίγο στο σιρόπι το κρύο που έχουμε κάνει πιο πριν.Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα με ένα σκεύος από κάτω να στραγγίσουν από το πολύ σιρόπι και τα κόβουμε λοξά. Εφόσον κρυώσουν τα γεμίζουμε με την σαντιγί μας.
mpampas 1 gliko
Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου ή φυστίκι ή κατά προτίμηση.
 
Συνταγή και εκτέλεση Ρίτσα Γιολδάση