HomeΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Μονοήμερη εκδρομή από τον Αμπελώνα στην πανέμορφη Αίγινα

Μονοήμερη εκδρομή από τον Αμπελώνα στην πανέμορφη Αίγινα

Στην πανέμορφη Αίγινα διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή το τουριστικό γραφείο Milonas Tours&Travel από τον Αμπελώνα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

 

 

Λίγα λόγια για την πόλη της Αίγινας: 

Η πόλη της Αίγινας, η πρωτεύουσα του νησιού, ξεχωρίζει για τα καλοδιατηρημένα κτήριά της. Το λευκό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι καθώς και τα βαμμένα σε έντονο χρώμα νεοκλασικά κτίρια της παραλιακής λεωφόρου αποτελούν την πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς κατεβαίνοντας από το πλοίο. Τα νεοκλασικά που δεσπόζουν στο λιμάνι πήραν τη σημερινή τους μορφή στα μέσα του 19ου αιώνα όταν αναπτύχθηκε στο νησί η σπογγαλιεία.Τότε ήταν που τα σπίτια χρωματίστηκαν, ενώ απέκτησαν μπαλκόνια με φουρούσια και εντυπωσιακά σχεδιασμένα κάγκελα. Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος είναι η οδός Αφαίας, παράλληλη της παραλιακής λεωφόρου.

Παρόλο που το νησί είναι μικρό, είναι υπερήφανο για τα πολυάριθμα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του. Κατά την παραμονή σας, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε αρχαία μνημεία και παλαιά μοναστήρια όπως το ναό της Αφαίας Αθηνάς, το πιο σημαντικό μνημείο του νησιού.  Βρίσκεται κοντά στην Αγία Μαρίνα και πρόκειται για Δωρικό Ναό που χρονολογείται από το 500 π.Χ..Ο Ναός ιδρύθηκε εκεί και σχημάτισε ισόπλευρο τρίγωνο με τον Παρθενώνα στην Αθήνα και το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το αποκαλούμενο «ιερό τρίγωνο» της αρχαιότητας. Το πιο εντυπωσιακό τμήμα του ναού είναι τα θαυμάσια γλυπτά αετώματά του, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούν εκθέματα στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου. Ευρήματα από ανασκαφές εκτίθενται επίσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Ναό του Απόλλωνα Δελφίνειου, στην Κολώνα. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι και πήρε το όνομά του από μια όρθια κολώνα (Δωρικού ρυθμού), τη μόνη κολώνα που απέμεινε από το ναό του 6ου αιώνα Π.Χ. Το Όρος Κολώνας ήταν το θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας πόλης. Η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη περισσότερων από δέκα ιστορικών κτηρίων που χρονολογούνται από την Νεολιθική εποχή (5η χιλιετία π.Χ.) μέχρι τη Μυκηναϊκή περίοδο (1600- 1200 π.Χ.). Μπορείτε να δείτε κάποια από τα ευρήματα των ανασκαφών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας.

Κατά τη διαμονή σας στην πόλη της Αίγινας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας, τον Πύργο του Μαρκέλλου, ο οποίος κατασκευάστηκε από τον Μάρκελλο, έναν ήρωα του πολέμου της Ανεξαρτησίας του 1821 και αργότερα Κυβερνήτη του νησιού, όπου σήμερα στεγάζει το Καποδιστριακό Πνευματικό Κέντρο. Επίσης, κάντε μια στάση στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, το πρώτο δημόσιο κτήριο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Καποδίστρια και το Εϋνάρδειο, ένα κτήριο του 1829 σε δωρικό ρυθμό. Τέλος, επισκεφθείτε  τον Καθεδρικό Ναό της Αίγινας, τον πρώτο Καθεδρικό Ναό του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, ο οποίος επίσης φιλοξενούσε την Κυβέρνηση Καποδίστρια και το πρώτο κοινοβούλιο του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Στα περίχωρα μπορείτε να βρείτε χαριτωμένα μικρά χωριά με ξεχωριστό παραδοσιακό χαρακτήρα, όπως η Αγία Μαρίνα, η Πέρδικα, η Σουβάλα, η Κυψέλη, οι Άγιοι και τα Βάγια. Επίσης η Αίγινα περιβάλλεται από πολλά μικρότερα νησιά όπως η Μονή, η Μετόπη, η Διαπόρτια, οι Λαγούσες, η Κυρά, η Δορούσα, το Σπαλαθονήσι και το Ανώνυμα τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε με πλοίο από το λιμάνι της Αίγινας.

Στην Παλαιοχώρα, στην Αγία Μαρίνα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιοχώρας και αντιπροσωπεύει την Αίγινα κατά τους Βυζαντινούς χρόνους. Αυτός ο χώρος είναι γνωστός ως το «Νησί του Μυστρά» επειδή είχε κάποτε 565 εκκλησίες, 28 από τις οποίες (με εξαιρετικές τοιχογραφίες) έχουν αντέξει τη φθορά του χρόνου, ακριβώς όπως τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και δύο υπέροχων μοναστηριών.

Κοντά στην Παλαιοχώρα, με κατεύθυνση προς τη Σουβάλα, βρίσκεται η εντυπωσιακή Μονή του Αγίου Νεκταρίου, ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια στα Βαλκάνια. Κατασκευάστηκε τον 20ο αιώνα (μεταξύ των ετών 1904 και 1910) στο σημείο όπου υπήρχε ένα μικρό Βυζαντινό μοναστήρι.Τιμή 60€

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ:

24920-32145

697 72 33 768