Μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση ζητά ο Κόκκαλης από την Κεραμέως

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση ζητά ο Κόκκαλης από την Κεραμέως

Είναι απαραίτητη η διενέργεια μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά το υπ.αρ. 112/29-11-2022 υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑ.Σ.Α.Δ.) με θέμα την «ανάδειξη της απαραίτητης διενέργειας μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση».

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι «δεν έχει επέλθει υγιής ισορροπία μεταξύ των μόνιμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και προκύπτει ως απόλυτα επιτακτική ανάγκη ο πλήρης εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού των δημοτικών σχολείων» .

Σύμφωνα με το υπόμνημα συνολικά εργάζονται 11.292 αναπληρωτές δάσκαλοι (ΠΕ70) αυτή τη στιγμή στα σχολεία και με τις συνταξιοδοτήσεις που αναμένονται τη φετινή χρονιά, γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης του δημόσιου σχολείου με μόνιμους δασκάλους.

Επισημαίνεται ότι «ο σκοπός (θα πρέπει να) είναι η άρτια στελέχωση των σχολείων και η επαρκής παιδαγωγική τους λειτουργία προς όφελος των μαθητών», προτείνονται σχετικές λύσεις και ζητείται η υλοποίηση τους.»

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.