HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μητσοτάκης: Ένας σύνδεσμος οργανωμένων ανά ομάδα υπό τον έλεγχο της εκάστοτε ΠΑΕ

Μητσοτάκης: Ένας σύνδεσμος οργανωμένων ανά ομάδα υπό τον έλεγχο της εκάστοτε ΠΑΕ

Για κλείσιμο των συνδέσμων και την… ευχή να μην ενεργοποιήσει το κράτος, τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

 

«Η συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Μιχάλη πρέπει μετατρέπει σε σύνθημα δράσης κατά αυτής της μάστιγας που δηλητηριάζει την κοινωνία μας, ακόμη και σε σχέσεις μεταξύ κρατών όπως είδαμε. Η σημερινή γιορτή του ποδοσφαίρου (Super Cup) γίνεται στη σκιά πένθους επειδή έτσι το θέλησαν εγκληματικές συμμορίες που με πρόσχημα το ποδόσφαιρο, ταξιδεύουν στην Ευρώπη και οργανώνουν ραντεβού θανάτου» είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

«Είναι ένα σύνθετο και διαχρονικό πρόβλημα. Δεν λειτουργούν πάντοτε οι μηχανισμοί πρόληψης. Και δυστυχώς η στάση των συλλόγων και των ΜΜΕ δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης και σεβασμού. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων και γι’ αυτό είχαμε σήμερα μία παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση με τους 4 προέδρους» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης που έκανε τις εξαγγελίες για κλείσιμο των συνδέσμων, με έναν ενεργό ανά ομάδα.

«Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για την αποτροπή βίας και τιμωρίας σε όσους διαπράττουν τέτοια φαινόμενα βίας. Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι αδελφοποιημένοι στην χαρά και όχι στον θρήνο. Η πολιτεία επανεξετάζει το πλέγμα όσων των αφορούν την πλευρά της για την αθλητική βία και θα καλυφθούν τα κενά.

Δεν θα πετύχουμε τον στόχο μας όμως χωρίς την βοήθεια των παραγόντων. Εχουν χρέος εξάλλου να προστατέψουν τις ομάδες τους, αλλά έχουν χρέος και εκτός γηπέδου να εμπνέουν αγάπη για τον σύλλογό τους και όχι μίσος για τον αντίπαλο. Τι θα κάνουμε:

Σε εθνικό επίπεδο οι λέσχες οργανωμένων θα κλείσουν. Θα υπάρχει μόνο ένας σύνδεσμος σε κάθε ομάδα, με έδρα την εκάστοτε ΠΑΕ που θα ελέγχει με αυτόν τον τρόπο τους οπαδούς. Συμφώνησαν σε αυτό και οι τέσσερις. Υπάρχουν φορές που τα φαινόμενα βίας ξεφεύγουν από τις δικές τους δυνατότητες και αυτό το αναγνωρίζουμε. Στο πλαίσιο ποινών ενδεχομένως θα κλείνουν οι θύρες οργανωμένων, αλλά θέλω να είμαι σαφής σε κάτι. Ελπίζω να μην απαιτηθεί το κράτος να ενεργοποιήσει το ύστατο μέτρο που είναι προσωρινός αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη. Συμφωνήσαμε με τον κ. Τσέφεριν να συνεργαστούμε επίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ένα παρατηρητήριο βίας, ώστε η uefa να προειδοποιεί για ματς υψηλού κινδύνου και να υπάρχει διαφάνεια και μία αυστηρότητα στις υπότροπες ομάδες, όσον αφορά την μετακίνηση οπαδών.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter

πηγή