HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μεταμορφώνονται τα ιατρεία και ΤΕΠ της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες ανακαίνισης των ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΛ. Η βοήθεια ιδιωτών και φορέων θα είναι πολύτιμη για την ολοκλήρωση του έργου, δηλώνει στην «Ε» η διευθύντρια της Παιδιατρικής Ιωάννα Γριβέα.

Μεταμορφώνονται τα ιατρεία και ΤΕΠ της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού

Στη διαδικασία ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της ανακαίνισης των τακτικών ιατρείων και των ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ένα έργο πολύ σημαντικό που θα παραδοθεί στα παιδιά της Θεσσαλίας και θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης και φροντίδας.

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι η αναβάθμιση του χώρου και η εγκατάσταση του νέου σύγχρονου εξοπλισμού χρηματοδοτούνται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, υπάρχει η ανάγκη για επιπλέον στήριξη προκειμένου να ολοκληρωθεί και αφορά κυρίως τον ξενοδοχειακό
εξοπλισμό.
Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας κ. Ιωάννα Γριβέα μιλά στην «Ε» για το έργο και απευθύνει κάλεσμα στους ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις της πόλης να συνδράμουν
στην προσπάθεια αυτήν, ώστε ο χώρος να μεταμορφωθεί και το περιβάλλον να είναι κατάλληλο για τα παιδιά.

Κρεβάτια, επιτοίχια ωτοσκόπια, τρόλεϊ νοσηλευτών, ντουλάπια, γραφεία, καρέκλες και ταπετσαρίες για τη διακόσμηση είναι οι βασικές ελλείψεις για να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση του χώρου και κάθε βοήθεια, όπως λέει η κ. Γριβέα, είναι ευπρόσδεκτη. «Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ως μοναδική τριτοβάθμια Παιδιατρική

Κλινική στην 5η ΥΠΕ, προσπαθεί, τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να προσφέρει το έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε λάβει σημαντικές δωρεές από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σωματεία, όπως την «ΠΝΟΗ», το «Παιδικό Τραύμα» και ιδιωτικούς φορείς όπως τη WIND κ.ά.

Σκοπός όλων μας είναι η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και η ανακαίνιση του υπάρχοντος χώρου που στεγάζεται τόσο η Κλινική όσο και τα ΤΕΠ. Πριν από περίπου δύο χρόνια το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αλλά και της Διοίκησης του ΠΓΝΛ, κατάφερε να ιδρύσει ΜΕΘ Παίδων στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΛ. Έχει εξασφαλιστεί ο χώρος, αλλά και οι θέσεις των ιατρών που θα τη στελεχώσουν και
περιμένουμε σύντομα να διατεθεί το κονδύλι για να ξεκινήσει η κατασκευή της. Ταυτόχρονα, πριν από λίγες ημέρες ικανοποιήθηκε ένα αίτημά μας που εκκρεμούσε χρόνια.

Η δημιουργία βραχείας νοσηλείας στα ΤΕΠ της Παιδιατρικής και η εν γένει ανακαίνιση των τακτικών
ιατρείων και των ΤΕΠ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου χρηματοδοτεί αυτό το έργο και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες καθόσον γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των Νοσοκομείων, ειδικά λόγω Covid, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες θα παραδοθεί στα παιδιά της Θεσσαλίας ένα καινούργιος αναβαθμισμένος χώρος ΤΕΠ και Εξωτερικών Ιατρείων και θα εγκατασταθεί και ο εξοπλισμός που παραλάβαμε μέσω του Προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.
Σε αυτόν τον εξοπλισμό περιλαμβάνεται αναπνευστήρας για νεογνά, ηλεκτροεγκεφαλογράφος, αντλίες, μόνιτορ και άλλα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις επιπλέον ελλείψεις η διευθύντρια της Παιδιατρικής υπογραμμίζει ότι πρόκειται κυρίως για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του χώρου με κόστος που δεν ξεπερνά συνολικά τις 10.000 με 15.000 ευρώ, αλλά είναι πολύ σημαντικό, ώστε να μπορέσει το περιβάλλον να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό.

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους ιδιωτικούς φορείς της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας, ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον υπάρχοντα ξενοδοχειακό εξοπλισμό των ιατρείων, με σκοπό τα ιατρεία μας να γίνουν ταυτόχρονα και ένας ευχάριστος χώρος για να προσέρχονται οι μικροί ασθενείς.

Είμαι σίγουρη ότι οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και πολύ σύντομα θα εξασφαλίσουμε τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανακαίνιση που ήδη γίνεται» σημειώνει η ίδια.

Τέλος, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε ταχύτατα, όπως και την τεχνική υπηρεσία, που παρά τις δυσκολίες κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να σχεδιάσει και να δρομολογήσει το έργο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Τόσο ο ομότιμος καθηγητής Γ. Συρογιαννόπουλος, που ήταν μέχρι πριν από λίγους μήνες διευθυντής της Παιδιατρικής, όσο και εγώ που έχω αναλάβει τη Διεύθυνση, θέλουμε από κοινού να ευχαριστήσουμε δημόσια τη σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο μας.

Επίσης αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια ήταν η Τεχνική Υπηρεσία, η οποία παρόλο που υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό της, κατάφερε να σχεδιάσει και να δρομολογήσει το έργο σε μικρό χρονικό διάστημα».

eleftheria.gr