Μελέτες για 3 έργα που αλλάζουν Τύρναβο – Αμπελώνα

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Μελέτες για 3 έργα που αλλάζουν Τύρναβο – Αμπελώνα

Τρεις μελέτες για τρία σημαντικότατα έργα πρόκειται να υποβάλλει στο πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης” ο Δήμος Τυρνάβου. Πρόκειται για: 1. Τη Νότια Παράκαμψη Τυρνάβου, 2. Την Ανάπλαση του Πεζοδρόμου της Αγίας Παρασκευής Τυρνάβου και 3. Την Ανάπλαση του πάρκου Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα.

Η τεχνική μελέτη ύψους 867 χιλ ευρώ της Νότιας παράκαμψης Τυρνάβου αφορά στη χάραξη νέου δρόμου μήκους 2 χιλιομέτρων με δύο κατευθύνσεις από το ύψος της επαρχιακής οδού Λαρίσης-Τυρνάβου πριν από το στρατόπεδο μέχρι το δρόμο Τυρνάβου-Δαμασίου. Θα περιλαμβάνει 5 νέους κυκλικούς κόμβους, νέα γέφυρα στον Τιταρήσιο, σήμανση και φωτισμό. Θα πρόκειται για έργο διπλής αξίας. Θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και ως περιφερειακή οδός στην αποσυμφόρηση του κέντρου από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Η μελέτη ύωους 44,5 χιλ ευρώ του έργο της Ανάπλασης του πεζοδρόμου της Αγίας Παρασκευής προβλέπει ανακατασκευή του
οδοστρώματος μήκους 150 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων, νέα κράσπεδα και νέα παρτέρια με φυτά. Η μελέτη της Ανάπλασης του Πάρκου Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα ύψους 507 χιλιάδων ευρώ περιλαμβάνει την αναμόρφωση του κτιρίου που βρίσκεται σε αυτό έτσι ώστε να γίνει κατάλληλο για πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και ανάπλαση όλων των χώρων του πάρκου.

Τα δύο αυτά έργα στον Τύρναβο έρχονται να προστεθούν στα ήδη εκτελούμενα όπως ο Κυκλικός Κόμβος στην έξοδο του Τυρνάβου στο δρόμο Λαρίσης-Κοζάνης που είναι σχεδόν έτοιμος, τις Αστικές Αναπλάσεις Τυρνάβου που ήδη ξεκίνησαν, τις ενεργειακές αναβαθμίσεις 4 σχολείων την πόλης που γίνονται, αλλά και στα έργα που έχουν ήδη εγκριθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγο καιρό όπως η νέα Κεντρική Πλατεία, η αναμόρφωση των 2 γηπέδων 5Χ5 στο Πολυδύναμο κ.α.

Πρόκειται για μία συνολικά παρέμβαση την οποία η πόλη έχει απόλυτη ανάγκη και η οποία για διαφόρους λόγους έχει καθυστερήσει 10ετίες τώρα.