Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα (φωτο-βίντεο)

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα (φωτο-βίντεο)

Μετά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και την Λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου Αχίλλειου στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας τελέστηκε στην Κεντρική Πλατεία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ Τυρνάβου κ Ιερώνυμο η Αρτοκλασία.

Καλεσμένοι του Σεβασμιότατου κ. Ιερώνυμου, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος, Αρκαλοχωρίου, Ελασσόνος, Πρεβέζης, Καλαβρύτων και Λήμνου. 

Παρόντες στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας: η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες Πινακάς Βασίλειος, Λαδόπουλος Γεώργιος, οι βουλευτές ΝΔ Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, η βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Λάρισας κ Ιωάννης Καλογιάννης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, κ.α. 

Η Κάρα του Αγίου Αχίλλειου μεταφέρθηκε κατά την λιτανεία από στρατιωτικό όχημα στους δρόμους της Λάρισας ενώ την λιτάνευση συνόδευσαν ήχοι της Φιλαρμονικής του Στρατού αλλά και τιμητικό άγημα του στρατού και της αεροπορίας.
Την εικόνα του Αγίου Αχίλλειου μετέφεραν τους ώμους τους στρατιώτες της 1η Στρατιάς και σμηνίτες της 110 ΠΜ