Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών το συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου

HomeΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών το συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου

Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών με τα τρακτέρ τους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το συλλαλητήριο των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Τυρνάβου. 

 

Μεγάλος αριθμός τρακτέρ από Δαμάσι, Αμπελώνα, Δελέρια και άλλα χωριά του Δήμου βρέθηκαν από νωρίς στην περιοχή εξοχικά του Τυρνάβου, όπου συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν την πορεία για το κέντρο της πόλης. 

Το συλλαλητήριο στήριξαν με την παρουσία τους οι: Τάσος Τσιαπλές Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, Στέλιος Χατζηκράχτης Λαική Συσπείρωση Τυρνάβου, Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, Η πόλη που Θέλουμε, Χρήστος Τσιόπας Συν Πολιτεία, Λαγκιώλη – Μπίλιου Φανή Συν Πολιτεία, Χρήστος Κιτσίδης, κα εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. 

Ομιλητές ήταν: ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δελερίων, ο Σακοράφας Γεώργιος Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα, ο Γραμματέας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Καλμπούρης Απόστολος, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Σωτήρης Ταμπόσης, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Συνομοσπονδίας νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Παράρτημα Τυρνάβου, από το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καρράς Σωκράτης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Γκάνας Γιάννης, ο Γραμματέας των Αμβυκούχων Μουσιάρης Γιάννης. 

Στην πλειοψηφία τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους ακούσει και να πραγματοποιήσει τα αιτήματα τους, προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις αν δεν γίνουν πράξη τα αιτήματα τους ενώ ζήτησαν από τους αγρότες να συμμετέχουν ενεργά στα συλλαλητήρια προκειμένου να γίνεται αισθητή η παρουσία τους και να ακούγονται τα αιτήματα τους. 

 Οι εκπρόσωποι των αγροτών και των φορέων ζήτησαν στις ομιλίες τους: Ικανοποιητικά ποσά που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες Ροδάκινων – Νεκταρινιών, Επιτραπέζιων Σταφυλιών, Οινοποιήσιμων Σταφυλιών, Αχλαδιών, Κερασιών, Αμυγδάλων, Βερίκοκων, Δαμάσκηνων. Αφού όλα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου έχουν πληγεί από μια σειρά αρνητικών παραγόντων(Πόλεμος στην Ουκρανία, Capital Control Αιγύπτου, Καιρικά φαινόμενα). Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως δίνεται κάθε χρόνο στους εφοπλιστές κλινικάρχες ξενοδόχους. Ουσιαστική επιδότηση σε γεωργικά Λιπάσματα -Φάρμακα και Ζωοτροφές και όχι τα ψίχουλα κοροϊδίας που έδωσε η Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα. Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα 0,7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας αλλά και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β΄ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες.
Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Άμεσα να γίνουν τα απαραίτητα έργα υπογειοποίησης και βελτίωσης στο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στον Αμπελώνα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ύδρευσης χωραφιών και σταβλικών εγκαταστάσεων όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Με ανακοινώσεις τους τις προηγούμενες ημέρες την κινητοποίηση στήριξαν και οι Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου και ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου. 

Δείτε στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο, την ομιλία του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιου Τσικριτσή και άλλων ομιλητών: 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.