Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η 96η αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών «Η Ελπίδα»

HomeΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΡΩΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η 96η αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών «Η Ελπίδα»

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Η 96η ΑΙΜΟΣΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ “Η ΕΛΠΙΔΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 
Ιδιαίτερα ικανοποιητική υπήρξε, όπως προαναφέρθηκε, η ανιδιοτελής προσέλευση των Εθελοντών
Αιμοδοτών, πάρα τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθότι έβρεχε τις πρωϊνές ώρες, γεγονός που επιβράδυνε τη διαδιασικασία της αιμοδοσίας κατά μία σχεδόν ώρα., με αποτέλεσμα να μην αιμοδοτήσουν αρκέτοι από τους συμπολίτες μας.
Αυτοί, όμως, που εν τέλει αιμοδότησαν,  έστειλαν ηχηρό μήνυμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, αφού με την ευγενική  αιμοπροσφορά τους, συμβάλλουν σημαντικά στην σωτηρία πασχόντων Συνανθρώπων μας!
 
Πάνω από 60 κάτοικοι του Αμπελώνα και της περιοχής, άφησαν για λίγο τις πασχαλινές ασχολίες τους, αψήφησαν την φοβία των ημερών, λόγω της γενικότερης κατάστασης που βιώνει η χώρα και βέβαια τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αφού η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε ανοικτό χώρο και  προσήλθαν με χαρά, προθυμία και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σήμερα Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, από τις 8:30 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Αμπελώνα.  

Σε ένα ευρύχωρο, ασφαλή και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να πάρουν μέρος στην 96η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ»  για το Πάσχα και να προσφέρουν με την καρδιά τους και όλη την αγάπη τους μια μονάδα  από το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
 
Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, από τους προσερχόμενους αιμοδότες, 6 εθελοντές, προσήλθαν για 1η φορά.
 
Ιδιαίτερη αναφορά, οφείλουμε να κάνουμε, στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας, στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ.Σταμπουλτζή Ναούμ και Τζωρτζάτο Αναστάσιο,  και στις τρεις ακούραστες Νοσηλεύτριες τις κ.κ.Αθανασιάδου Γεωργία,
Φώλλα Πόπη και Φωτιάδη Ηλέκτρα που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η σημερινή μας Αιμοληψία, πραγματοποιήθηκε, ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!
Σημαντική όμως υπήρξε και η παρουσία των δύο ερυθροσταυριτισσών του Τοπικού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού που με την εμπειρία και την ευγενική τους διάθεση, συνέβαλαν στην ομαλή και απρόσκοπτη Αιμοδοσία του Συλλόγου.
Τους αιμοδότες μας αυτούς, που πρόσφεραν το αίμα τους στην αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για το Πάσχα, καθώς και όλους τους άλλους που εθελοντικά προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα στις άλλες αιμοδοσίες του Συλλόγου για το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και τα Χριστούγεννα το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά και τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους, προβάλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής και τους εύχεται ολόψυχα «Χρόνια Πολλά», Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».  
 
Επίσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί θερμά τον χορηγό μας: την εταιρεία Νικολακούλης Κ.& ΣΙΑ Ε.Ε. για τις Χαρτοσακούλες και τα αυτοκόλλητα.
 
Τον χώρο της αιμοδοσίας μας επισκέφτηκαν,  ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Λιούπας Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αμάρι Σάμερ και Ροντούλης Στέλιος,
επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων,  
“Η Πόλη που θέλουμε” και “Η Δράση Πολιτών” αντίστοιχα,  με τον δεύτερο  μάλιστα να αιμοδοτεί, καθότι είναι τακτικός αιμοδότης- μέλος του Συλλόγου, ο Δημοτικός σύμβουλος μελός του Συλλόγου και υπεύθυνος της ομάδας τεχνικής υποστήριξής του κ.Θωμάς Κόμπος,    
ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αντωνόπουλος Γιάννης, τακτικός αιμοδότης του Συλλόγου,
καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ.Απόστολος Παπαϊωάννου,
οι οποίοι συγχάρηκαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του
Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» για      
το έργο που επιτελούν, καθώς και τους παρόντες αιμοδότες για την αιμοπροσφορά τους.
Ακόμα, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ.Τσακνάκη Παρασκευή, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μάριος Δημάκης και Νικόλαος Κούβελας, ο οποίος και αιμοδότησε ως τακτικό μέλος του Συλλόγου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.  
 
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε, στην σημαντική  Συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, η οποία με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού , Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της ειδικά διαμορφωμένης, Τεντοκατασκευής- Σκεπάστρου, στην οποία και πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία μας, δείχνοντας έτσι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.