HomeΘεσσαλία

Μεγάλη επιτυχία στο «Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Ελασσόνας 2025»

Μεγάλη επιτυχία στο «Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Ελασσόνας 2025»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Ελασσόνας 2025», το Σάββατο 10 Μαΐου και την Κυριακή 11 Μαΐου, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», στην Ελασσόνα. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής, σε συνεργασία με τα Χορωδιακά Σύνολα Δήμου Ελασσόνας, διοργάνωσαν ένα Χορωδιακό Φεστιβάλ πολλά υποσχόμενο, με προσκεκλημένες αξιόλογες χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν μουσικά και να γνωρίσουν την όμορφη πόλη μας.

Το Σάββατο 10 Μαΐου εμφανίστηκαν στη σκηνή 4 τετράφωνες μικτές χορωδίες, σε ποικίλο χορωδιακό ρεπερτόριο, αφήνοντας η κάθε μια το στίγμα της και δίνοντας το δικό της μουσικό χρώμα στη βραδιά. Την Κυριακή 11 Μαΐου πήραν τη σκυτάλη 4 παιδικές χορωδίες με αγγελικές φωνές και ταξίδεψαν το κοινό σε διάφορα μέρη της γης, υμνώντας τις αξίες της ζωής, μέσα από υπέροχες μελωδίες, πολλές από τις οποίες συνοδεύονταν από κίνηση. Το κοινό της Ελασσόνας αγκάλιασε όλες τις χορωδίες με το ζεστό του χειροκρότημα και επιβράβευσε τους διοργανωτές με θετικά σχόλια, σημειώνοντας ότι η προβολή της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από έναν τέτοιο θεσμό, είναι επιβεβλημένη! Συμμετείχαν οι παρακάτω χορωδίες, κατά σειρά εμφάνισης:

Σάββατο 10 Μαΐου:

  • Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα «Ωδείου Ναούσης», διεύθυνση χορωδίας- πιάνο: Δημήτρης Παρόλας
  • Μικτή Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Περιοχής Συκουρίου, διεύθυνση χορωδίας- πιάνο: Παναγιώτης Μπαλανίκας
  • Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας, διεύθυνση χορωδίας- πιάνο: Γιάννης Ζγούρας
  • Μικτή Χορωδία Δήμου Ελασσόνας, διεύθυνση χορωδίας: Ευλαμπία Ντούλα, πιάνο: Παναγιώτης Μπαλανίκας

Κυριακή 11 Μαΐου:

  • Παιδική Χορωδία «MusicΑrte», Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας, διεύθυνση χορωδίας: Κωνσταντίνος Μάτης, πιάνο: Έφη Φαρμάκη
  • Παιδική Χορωδία «Τσιριτρό», 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, διεύθυνση χορωδίας: Κωνσταντία Λάσκου, πιάνο: Θεανώ Χειράκη
  • Παιδική Χορωδία «Δημήτριος Λιώτσης», Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» – Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας, διεύθυνση χορωδίας: Αλέκα Παπά, πιάνο: Λάζαρος Καλέας
  • Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας, διεύθυνση χορωδίας: Ευλαμπία Ντούλα, πιάνο: Παναγιώτης Μπαλανίκας

 

Το Φεστιβάλ παρουσίασε η κ. Βίκη Παγγέα και την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε η μαέστρος των Χορωδιακών Συνόλων Δήμου Ελασσόνας, κ. Ευλαμπία Ντούλα. Το χορωδιακό διήμερο τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κοινωνικής Συνοχής κ. Έλενα Ταζέ, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα κ. Αστέριος Δημουλάς, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Τριαντάφυλλος Καραπατής, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Αθανάσιος Γεροφωκάς, η Πρόεδρος Κοινότητας Ελασσόνας κ. Πόπη Φώλλα και η Πρώην Βουλευτής Νομού Λάρισας κ. Στεργιανή (Στέλλα) Μπίζιου.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.