HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία η 2ή Μαθητική Εθελοντική Αιμοδοσία στον Αμπελώνα

Με μεγάλη επιτυχία η 2ή Μαθητική Εθελοντική Αιμοδοσία στον Αμπελώνα

Με Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Μαθητική Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσαν  σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 ο Σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα  “Η ΕΛΠΙΔΑ”  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αμπελώνα, από  τις  9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. στον χώρο του Λυκείου με την συμμετοχή των μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου, των εκπαιδευτικών του σχολείου, καθώς και των Γονέων- Κηδεμόνων των μαθητών.

Προσήλθαν είκοσι επτά (27) Μαθητές, εκπαιδευτικοί  και Γονείς των Μαθητών, πρόθυμοι να προσφέρουν το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους, αιμοδότησαν όμως, οι είκοσι δύο (22) απ’ αυτούς, αριθμός πολύ ικανοποιητικός για αυτή τη δεύτερη φορά, δεδομένου μάλιστα και του γεγονότος, ότι κάποιοι  μαθητές που είχαν δηλώσει την επιθυμία να αιμοδοτήσουν, βρέθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επειδή έπρεπε να εξεταστούν σε αγωνίσματα για στρατιωτικές σχολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή αιμοδοσία, αιμοδότησαν για πρώτη φορά για τον Σύλλογό μας, δεκατέσσερις (14) νέοι αιμοδότες, εκ των οποίων οι έξι (6) είναι 18 ετών και ένας κάτω των 25.

 

Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες της Γ’ τάξης του Λυκείου με την συμμετοχή  και την ευγενική αιμοπροσφορά τους απέδειξαν ότι η νέα γενιά έχει ωριμότητα, ευαισθησία και έντονο το συναίσθημα της προσφοράς και της Αλληλεγγύης!!!

IMG 6823

~Αιμοδότησαν με την ελεύθερη βούλησή τους, όχι για να σβήσουν απουσίες, αλλά  για να σβήσουν την αγωνία όσων μας χρειάζονται!

Στην σημερινή αιμοδοσία αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι,  εκτός από το άμεσο όφελος της λήψης πολύτιμων μονάδων αίματος, υπάρχει και κάτι ακόμα πολύ πιό σημαντικό: η δημιουργία νέων αιμοδοτών που αύριο θα γίνουν οι τακτικοί και συνειδητοί εθελοντές αιμοδότες!

Στην ευαισθησία αυτής της νέας γενιάς μπορούμε να ελπίζουμε, ότι επιτέλους πολύ σύντομα η χώρα μας θα καταστεί Αυτάρκης σε Εθελοντικά Προσφερόμενο Αίμα!

Η επιτυχής έκβαση και αυτής της 2ης Αιμοδοτικής προσπάθειας, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι, θα αποτελέσει την απαρχή για τη συνέχιση και την καθιέρωση μιας ετήσιας αιμοδοσίας στο ΓΕΛ Αμπελώνα.

Στην σημερινή αιμοδοσία ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη Αιμοδοσίας κα Σμαραγδή Σίσκου, οι οποίοι συντόνισαν και την όλη διαδικασία της Αιμοδοσίας.

Τον χώρο της αιμοδοσίας επισκέφθηκαν, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Απόστολος Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος της Ε.Ε. του Συλλόγου μας κ.Αστέριος Καφές, οι οποίοι, αφού ευχαρίστησαν τον Γιατρό και τις Νοσηλεύτριες για το σημαντικό έργο που επιτελούν συγχάρηκαν στη συνέχεια τους παριστάμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ευγενική αιμοπροσφορά τους.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα  “Η ΕΛΠΙΔΑ” ευχαριστούν θερμά τους κ.κ. Γκουντρουμάνη  Αλέξανδρο και  Μπαντραλέξη Μανώλη, Διευθυντή και Υποδιευθυντή, αντίστοιχα του Λυκείου Αμπελώνα για την άμεση  ανταπόκριση στην πρόταση του Συλλόγου και την μεταξύ μας  Άριστη συνεργασία, τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο  και εκπροσώπησε  το μέλος του Δ Σ.  η  κα Ζωή Πλιάρη-Φανάρα, η οποία μάλιστα και αιμοδότησε, τον εξαίρετο Γιατρό  του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας κ. Αναστάσιο Τζωρτζάτο, καθώς και τις δύο Νοσηλεύτριες κ.κ. Γεωργία  Αθανασιάδου και Ελένη Ζάγκα που συνέβαλαν αποτελεσματικά στην ομαλή και απρόσκοπτη αιμοληψία, κυρίως όμως, τους εξαίρετους Μαθητές και Μαθήτριες του Λυκείου Αμπελώνα, καθώς και τις οικογένειές τους για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν!

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.