Με άλογα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στα Δένδρα Τυρνάβου

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με άλογα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στα Δένδρα Τυρνάβου

Με άλογα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στα Δένδρα Τυρνάβου τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας τέλεσε ο π. Άγγελος παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον πανέμορφο γεμάτο αγιογραφίες Ιερό Ναό.

 

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ Ρίζος Δημήτριος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Η πόλη που θέλουμε Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι και αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού σχολείου με την Ελληνική σημαία.

Μετά το τέλος της ακολουθίας η ιερή εικόνα του Αγίου εξήλθε του Ναού και ένας νεαρός ιππέας με άσπρο άλογο που τον συνόδευσαν αλλά 2 άλογα ανέλαβε την λιτάνευση με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό μέχρι την επιστροφή της στην εκκλησία.

Οι όμορφες εικόνες με άλογα να συνοδεύουν και να μεταφέρουν Ιερές Εικόνες Αγίων αποτελούν παράδοση για τον Θεσσαλικό κάμπο και συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που κρατούν ψηλά τα έθιμα και τιμούν την εκκλησία.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights