Μάξιμος για Πρωτομαγιά: Η ΝΔ υπηρετεί πιο ουσιαστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος για Πρωτομαγιά: Η ΝΔ υπηρετεί πιο ουσιαστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων

Αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση εισφορών και ανεργίας 

 

«Η ουσιαστικότερη απότιση τιμής στους αγώνες των εργαζομένων για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, που σηματοδοτεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, είναι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών, οι ρυθμοί ανάπτυξης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Κι όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία, και πρόσφατα ο πόλεμος της Ουκρανίας και η αύξηση των τιμών της ενέργειας».

Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «μακριά από τους θορυβώδεις λαϊκισμούς και την κούφια δημαγωγία, που βιώσαμε με οδυνηρό τρόπο στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η παρούσα κυβέρνηση καθιέρωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού, από σήμερα, 1η Μαΐου, κατά 50 ευρώ, και πλέον διαμορφώνεται στα 713 ευρώ από τα 663 που ήταν την 1η Ιανουαρίου 2022. Συνυπολογίζοντας και την προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, η συνολική ετήσια αύξηση φθάνει στα 9,7%. 

Επιπλέον, η ανεργία, από τη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει μειωθεί κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, από 17,2% στο 12,8%.

Τέλος, οι εισφορές μειώθηκαν ήδη κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούνιο του 2020 και κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιανουάριο του 2021, ενώ προβλέπεται και μια νέα μείωση κατά 0,60% που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Όλα αυτά, όπως και η μείωση της φορολογίας, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και η δραστική μείωση του ΕΝΦΙΑ,  συνιστούν την καλύτερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που υπηρετεί πιο ουσιαστικά τα συμφέροντα και των εργαζομένων, όπως άλλωστε και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας».