Μάξιμος με Μητροπολίτη Ελασσώνος: Να πάψουν τα τύμπανα του πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος με Μητροπολίτη Ελασσώνος: Να πάψουν τα τύμπανα του πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

 Θεάρεστο το έργο που αθόρυβα επιτελείτε στην επαρχία μας

 

«Ως Ορθόδοξοι και ως Έλληνες αισθανόμαστε με πιο οδυνηρό τρόπο τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην πολύπαθη Ουκρανία, όπου διαβιεί και πολυπληθής ελληνική ομογένεια. Για τον λόγο αυτό ευχόμαστε και προσευχόμαστε τις Άγιες αυτές Ημέρες, που η Εκκλησία μας τιμά τα Θεία Πάθη του Θεανθρώπου και ετοιμάζεται για την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως, να πάψουν τα τύμπανα του πολέμου και να επικρατήσει η καταλλαγή και η ειρήνη».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης, αφού προηγουμένως εκκλησιάστηκε στον κοιμητηριακό ναό της Αναστάσης του Λαζάρου, και ενημέρωσε τον μητροπολίτη για τις πρόσφατες δράσεις του διεθνούς θεσμού που ηγείται.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, που έλαβε χώρα στο Μιλάνο, αλλά και στις ιδιαίτερα εποικοδομητικές επαφές με εκπροσώπους της καθολικής εκκλησίας και του ιταλικού κράτους, που εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Μπρούνο Ταμπάτσι. 

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο θεσμός για την ειρήνευση στην Ουκρανία, με πλέον πρόσφατη την έκκληση για ανακωχή στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, εκφράζοντας και πάλι την ελπίδα, «που πλέον φαντάζει πολλή αμυδρή, να εισακουστεί η φωνή της λογικής». 

 

Αθόρυβο έργο 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τον κ. Χαρίτωνα για το θεάρεστο έργο που αθόρυβα επιτελεί στην επαρχία που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία της Ελλάδος και ιδιαίτερα για την στήριξη, ηθική και υλική, στο εμπερίστατο από τον σεισμό ποίμνιό του.

Με το πέρας της συνάντησης, προσέφερε στον αρχιερέα των Νέων Χωρών τον τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ, μετά την ασεβή μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Πόλη από μουσείο σε τέμενος, «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ο μητροπολίτης Ελασσώνος ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πρωτοβουλίες και στο έργο της ΔΣΟ.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.