HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος Χαρακόπουλος – Άννα Βαγενά – Βασίλης Κόκκαλης σε συνάντηση με συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Μάξιμος Χαρακόπουλος – Άννα Βαγενά – Βασίλης Κόκκαλης σε συνάντηση με συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Κόκκαλης – Βαγενά με συνταξιούχους του ΟΑΕΕ: Έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή σύνταξη και παροχές

 

Με συνδικαλιστές συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Λάρισας συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά.

Στη συνάντηση που έγινε μετά από πρόσκληση του συνταξιουχικού οργάνου, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα σε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό επίπεδο που απασχολούν τους χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΑΕΕ στην περιοχή.

Σε κοινή τους δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Κόκκαλης και Βαγενά τόνισαν τα εξής: «Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταθήκαμε δίπλα στους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες. Καταργήσαμε την ποινική δίωξη και το αυτόφωρο για χρέη προς την εφορία ακόμη και 5.000 ευρώ. Δώσαμε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη σε αυτούς που χρωστούσαν και δεν είχαν θεωρημένο βιβλιάριο υγείας. Προχωρήσαμε σε διαγραφή ασφαλιστικών εισφορών σε χιλιάδες οφειλέτες – εν δυνάμει συνταξιούχους. Νομοθετήσαμε τις 120 δόσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Νομοθετήσαμε τη 13η σύνταξη η οποία καταργήθηκε με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Για το θέμα της προσωπικής διαφοράς δεσμευόμαστε πως σε συνεργασία με την τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα φέρουμε το θέμα άμεσα στη βουλή. Τυχόν αδικίες πρέπει να διορθώνονται και να αποκαθίστανται. Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ δικαιούνται αξιοπρεπή σύνταξη και παροχές».

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ: Αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια!

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

 

«Θεωρώ ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στις 20 Αυγούστου, η χώρα βγαίνει από την ενισχυμένη επιτήρηση, ανακτά βαθμούς ελευθερίας και έτσι, μπορεί να δώσει για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια αυξήσεις σε συντάξεις! Αυξήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο Βρούτση του 2020, υπολογίζονται ως το άθροισμα της αύξησης του  ΑΕΠ, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή, δια δύο. Όλα δείχνουν ότι επειδή ακριβώς ο πληθωρισμός, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της εκτίναξης της ενέργειας που συμπαρασύρει τις τιμές σε αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες, έχει ανέβει και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, οι αυξήσεις θα είναι μεγαλύτερες απ’ ότι είχε προβλεφθεί -της τάξεως του 6%-7%». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του συνδικαλιστικού τους οργάνου στον νομό Λάρισας, κ. Αστέριου Τσούτσα, προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα των συνταξιούχων.

 

«Προσωπική διαφορά»

Ο Θεσσαλός πολιτικός άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ και οι ομιλητές που έλαβαν τον λόγο σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεών τους από τον «νόμο Κατρούγκαλου» και την εισφορά αλληλεγγύης, και τον κίνδυνο να μην λάβουν αυξήσεις λόγω της «προσωπικής διαφοράς».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι «στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή, θα υπάρχει και η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, πλέον για το σύνολο εργαζομένων και συνταξιούχων. Ήταν εκτός οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Επομένως, και οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν υψηλότερες συντάξεις -των χιλίων ευρώ και πάνω- θα έχουν ένα όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, σχετικά με την «προσωπική διαφορά», ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε ένα αναλυτικότερο σημείωμα και δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε «στις στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος με “πρόωρες συντάξεις” και “ρετιρέ” που οδήγησαν στη χρεοκοπία των ταμείων, αλλά και στην “ωρολογιακή βόμβα” που ακούει στο όνομα δημογραφικό». Τέλος, σημείωσε την «θετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τον “ατομικό κουμπάρα” όπου, ανάλογα με τις εισφορές του, κάθε εργαζόμενος θα λαμβάνει την επικουρική του σύνταξη».

[quads id=5]