HomeΠαιδί - Εκπαίδευση

Μαθήματα Δημοκρατίας και Συμμετοχής στα κοινά στο 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου Αχ. Τζαρτζάνος

Μαθήματα Δημοκρατίας και Συμμετοχής στα κοινά στο 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου Αχ. Τζαρτζάνος

Μαθητές και μαθήτριες του Γ4 τμήματος  του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου την Τέταρτη26 Μαρτίου  2025 στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και στις δράσεις για τον ενεργό πολίτη,

είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν  σε εργαστήρια που αφορούσαν την δημοκρατία και την συμμετοχή των νέων στα κοινά  μέσω κόμικς και διοργανώθηκαν στο 1Ο Γυμνάσιο Τυρνάβου από την ομάδα νέων <ΓΡΑΦΕΙΝ> μέσω  του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+/SOLIDARITY DEMOCRACY PANELS με συντονίστρια την κ.Κυρατζή Ελένη.

Οι μαθητές/τιες αφού γνώρισαν  τον οδηγό κόμικς του προγράμματος συμμετείχαν σε ομάδες ,όπου συζήτησαν διαλογικά για επίκαιρα θέματα της τοπικής κοινωνίας καθώς και για την συμμετοχή τους στα κοινά προτείνοντας λύσεις  σε προβλήματα που αφορούν την πόλη τους.

20250326 094459 1

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου ευχαριστούν θερμά την κ.Κυρατζή Ελένη για τη πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ενημέρωση αλλά και για την οργάνωση των εργαστηρίων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη αλλά και την δημιουργικότητα τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.