Λέκκας: Πριν από 23 χρόνια ξαναέκανε σεισμό στη Τουρκία και ακολούθησε μετά αυτός της Αθήνας

HomeΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας: Πριν από 23 χρόνια ξαναέκανε σεισμό στη Τουρκία και ακολούθησε μετά αυτός της Αθήνας

Προειδοποίηση Λέκκα για ενεργοποίηση ρήγματος μετά τον σεισμό στην Τουρκία. Τι είπε για τον σεισμό πριν από 23 χρόνια στη Νικομήδεια και το πως επηρεάζει την Ελλάδα.

«Δεν μας ανησυχεί ο σεισμός στην Τουρκία αλλά τον παρακολουθούμε» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ. Υπενθύμισε μάλιστα πως ακριβώς πριν από 23 χρόνια είχε γίνει ο τεράστιος σεισμός στην ίδια περιοχή στην Νικομήδεια.

Τόνισε πως για την Ελλάδα «το πως θα εξελιχθεί η δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, αν θα διεγείρει άλλα ρήγματα. Το 1999 ο σεισμός στη Νικομήδεια δρομολόγησε τον σεισμό της Αθήνας 20 μέρες μετά αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι τόσο ισχυρός όσο εκείνος. Δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλη δυναμική ώστε να μας επηρεάσει».

Τέλος αναφέρθηκε στην ανησυχία το συγκεκριμένο ρήγμα να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα γύρω – γύρω. Τον μεγαλύτερο φόβο συγκεντρώνει όπως είπε η Κωνσταντινούπολη. 

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter