HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας – καταγγελία της προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης από την ναζιστική Ελληνική Αυγή

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας – καταγγελία της προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης από την ναζιστική Ελληνική Αυγή

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης, μέσω της κλήσης σε δίκη στις 20/2/23, του επικεφαλής της, Τάσου Tσιαπλέ, μετά από μήνυση της Μ. Μπίλη, υποψήφιας βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που στηρίχθηκε το 2019 από την Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την εγκληματική δράση της, Ηλία Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας ότι την προσέβαλε, με τη φράση ναζίστρια, κατά την διάρκεια τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19/5/2021.

Δεν πρόκειται για προσβολή ή εξύβριση, αλλά για καθαρά πολιτικό χαρακτηρισμό, που αναφέρθηκε μάλιστα από τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης προς τον περιφερειάρχη κ Αγοραστό, κατά την διάρκεια της μεταξύ τους διαλογικής συζήτησης για πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης για την επιβολή εισιτηρίου στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου, την οποία απρόκλητα διέκοψε η επικεφαλής της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής» εξαπολύοντας μια αντικομμουνιστική επίθεση περί οφσόρ εταιρειών του ΚΚΕ, για να μετατοπίσει την συζήτηση από το επίμαχο θέμα.

Οι κομμουνιστές έχουμε μέτωπο πολιτικοιδεολογικής αντιπαράθεσης με τον φασισμό, τον ναζισμό, τον εθνικισμό και τους εκπροσώπους του, όπως και με την «Ελληνική Αυγή» στο Π.Σ, που στις εκλογές του 2019, στηρίχθηκε από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και σήμερα στηρίζεται και από τον ναζιστικό σχηματισμό που ηγείται ο φυλακισμένος Η. Κασιδιάρης, ο οποίος ως στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» καταδικάσθηκε μαζί με άλλα στελέχη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Μιας εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και άτυχους μετανάστες, που οργάνωσε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και άλλες κακουργηματικές ενέργειες, σε αρκετές δε από αυτές, ήταν και ο ίδιος φυσικός αυτουργός. Μάλιστα στο Π.Σ, η επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» επανειλημμένα προκάλεσε με τις αναρτήσεις στην οθόνη της τηλεδιάσκεψης φωτογραφιών του καταδικασμένου αρχιΝΑΖΙ Κασιδιάρη και του Γ. Σούρλα που ηγήθηκε παρακρατικής συμμορίας την περίοδο μετά την Γερμανική κατοχή ευθυνόμενος για σειρά εγκληματικών πράξεων.

Πρόκειται για μια ενέργεια πολιτικής αντεκδίκησης απέναντι στο ΚΚΕ και στο πρόσωπο του Τάσου Tσιαπλέ, ως στελέχους του Κόμματος, γιατί έχουμε σταθερά πολιτικοιδεολογικό μέτωπο απέναντι σε κάθε φορέα της φασιστικής, ναζιστικής, εθνικιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας και πρακτικής, αποκαλύπτουμε στο λαό το αντιδραστικό τους πρόσωπο που προσπαθούν να κρύψουν, ότι αποτελούν τα πιο πιστά στηρίγματα του κεφαλαίου, πρωτοστατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια για την απομόνωση τους από το λαό και την αποπομπή τους από τα συλλογικά όργανα, μετά και την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση.

Οι κομμουνιστές είμαστε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικοιδεολογικής αντιπαράθεσης και ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους των ναζιστικών, φασιστικών σχημάτων και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τον αγώνα ενάντιά τους, όσες μηνύσεις κι αν κάνουν για να μας εκφοβίσουν.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο, τα Δημοτικά Συμβούλια, τα Δ.Σ των συνδικαλιστικών και μαζικών οργανώσεων να καταδικάσουν αυτήν την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης εκ’ μέρους της επικεφαλής της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής».
Ο αγώνας κατά του φασισμού-ναζισμού δεν τελείωσε με τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται με την απομόνωση κάθε μορφής του μέσα στο λαό, με τη πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον εκτρέφει σαν πολύτιμη εφεδρεία του.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.