Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Αργυροπούλι – Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής – Δείτε την πανέμορφη εκκλησία

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Αργυροπούλι – Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής – Δείτε την πανέμορφη εκκλησία

Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Αργυροπούλι ο π. Κωνσταντίνος τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία με πολλούς πιστούς ανάμεσα τους νέα παιδιά.

 

Κορίτσια του χωριού με μια εκπληκτική τελετουργία παίρνουν από το χέρι του ιερέα το κείμενο του Πιστεύω σε Έναν Θεό και θα το ψάλουν άψογα μπροστά στην Ωραία Πύλη. Νωρίτερα στην Μεγάλη Έξοδο των Θείων Δώρων 6 μικρά παπαδοπαίδια ντυμένα με υπέροχα άμφια θα τα συνοδεύσουν στην Αγία Τράπεζα.

 

Εικόνες που σπάνια βλέπουμε πλέον στους Ναούς κ στις Ακολουθίες. Νέα κορίτσια και αγόρια συμμετέχουν ενεργά στο τελετουργικό της Θείας Λειτουργίας και ψάλουν.

Στον Ναό λειτουργεί ήδη παράρτημα Βυζαντινής Μουσικής και πρακτικής ψαλτικής με μαθητές κορίτσια και αγόρια του χωριού.

Παρατηρώντας την πανέμορφη εκκλησία γεμάτη σπάνιες αγιογραφημένες εικόνες και λεπτομέρειες στο στολισμό της έργο του π. Κωνσταντίνου Τσιγάρα.

Εντυπωσιάζουν οι κοιωνες του Ναού με προσεγμένα χρώματα χρυσάφι και πορφυρό κόκκινο. Τα προσκυνητάρια του είναι τα πιο πολλά αφιερώματα πιστών και δωρητών του Ναού προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Άγιους της περιοχής.

Η πετρόκτιστη Ζωοδόχου Πηγής είναι στο κέντρο του χωριού στην πλατεία στο Αργυροπούλι το χωριό με την πανάρχαια ιστορία που φτάνει μέχρι τους μυθικούς χρόνους στο Βασίλειο της Ιλωνης.

Αφιερώστε μια Κυριακή να παρακολουθήσετε την Θεία Λειτουργία να θαυμάσετε τον Ναό και να πείτε καφέ στη πλατεία κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights