Κόκκαλης: Πολλά τα προβλήματα στο κτηματολόγιο, να δοθεί άμεσα παράταση

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: Πολλά τα προβλήματα στο κτηματολόγιο, να δοθεί άμεσα παράταση

Να δοθεί άμεσα παράταση στη διαδικασία διορθώσεων – ενστάσεων για το κτηματολόγιο ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, επικαλούμενος σωρεία παραπόνων για προβλήματα που έχουν προκύψει και καθιστούν αδύνατο για πολλούς ιδιοκτήτες να προλάβουν την προθεσμία που λήγει μεθαύριο Δευτέρα, 6 Ιουνίου.

Όπως σημειώνει ο κ. Κόκκαλης «λίγες μόλις ώρες πριν κλείσει η προθεσμία μεθαύριο Δευτέρα, οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών λαμβάνουν διαστάσεις χιονοστιβάδες. Πρόκειται για πολίτες που είναι αδύνατο να προλάβουν την προθεσμία, αφού έχουν παραλάβει το φάκελο στην εκπνοή, κυριολεκτικά, αυτής! Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά,  πόσω μάλλον να κλείσουν και το επιβεβλημένο ραντεβού στα κτηματολογικά γραφεία για τις διορθώσεις.

Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα σημαντικά σφάλματα που καταγράφονται, μεταφέροντας οικόπεδα από… μία περιοχή σε μία άλλη (!), καθώς και τις μεγάλες αποκλίσεις στα τετραγωνικά.

Δε χρειάζεται λοιπόν τίποτε περισσότερο από κοινό νου στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, ώστε να ανακοινώσει άμεσα παράταση στη διαδικασία. Εάν αυτό δε συμβεί άμεσα, θα φέρω τη Δευτέρα το θέμα στη βουλή».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.