Κόκκαλης: Ευθύνη της Πολιτείας η συνέχιση της εργασίας δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων covid στους Δήμους

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: Ευθύνη της Πολιτείας η συνέχιση της εργασίας δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων covid στους Δήμους

«Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας η συνέχιση της εργασίας δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν λόγω της πανδημίας στους Δήμους» σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Οι άνθρωποι, οι οποίοι κράτησαν κυριολεκτικά όρθιους τους δήμους και τις ανάγκες τους κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, εκτελώντας όχι μόνο ανάγκες που προέκυπταν εξαιτίας της πανδημίας, αλλά πάγιες και διαρκείς ανάγκες προς όφελος της δημοσίου συμφέροντος, κρατώντας την πόλη καθαρή, πράσινη και λειτουργική, πλέον βρίσκονται προ των πυλών της ανεργίας, καθώς η παράταση της ισχύος των συμβάσεων τους λήγει σήμερα, 31 Μαΐου 2022, χωρίς να προβλέπεται δυνατότητα παράτασης αυτών, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις και αιτήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Μοναδική του διέξοδος είναι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη, η οποία σε πολλούς Δήμους της Χώρας έχει αποδώσει δικαιοσύνη, επιτρέποντας στους συμβασιούχους την συνέχιση της εργασίας τους. Όμως, σε κάποιους Δήμους,  δεν συνέβη το ίδιο, με συνέπεια, οι εργαζόμενοι ενώ βρίσκονται υπό ίδιο καθεστώς συμβάσεων, να τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης, άλλοτε συνεχίζοντας την εργασίας τους και άλλοτε όχι, αναλόγως της κρίσης του εκάστοτε δικαστηρίου, οδηγούμενοι σε καθεστώς ανισότητας και έλλειψης κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Οι συμβασιούχοι πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά και καθολικά, ισότιμα και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και τούτο αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο οφείλει  να δώσει πολιτική οριζόντια λύση σε χιλιάδες συμβασιούχους, παρατείνοντας άμεσα τις συμβάσεις τους.»

 

[quads id=4]