Κόκκαλης με εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΛ: Αν η κυβέρνηση όντως δε θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης με εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΛ: Αν η κυβέρνηση όντως δε θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο

Με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λάρισας συναντήθηκε το Σάββατο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

 

Ο κ. Κόκκαλης έγινε αποδέκτης του έντονου προβληματισμού για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση του νερού μέσα από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που το διαχειρίζονται. Δήλωσε δε, ξεκάθαρα σύμφωνος με το αίτημα των εργαζομένων να αποσυρθεί άμεσα το επίμαχο νομοσχέδιο.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία γι’ αυτή, συνεχίζει ακάθεκτη την ισοπεδωτική νεοφιλελεύθερη πολιτική της στο όνομα της «εξυγίανσης» του κράτους. Το νομοσχέδιο για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης αποτελεί μνημείο αυτής της προσπάθειας αποξήλωσης της κρατικής παρέμβασης σε ζωτικής σημασίας αγαθά όπως το νερό. 

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών πως δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, ήρθαν ως απόρροια της πίεσης και των κινητοποιήσεων που άσκησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ και άλλοι φορείς, αλλά και στον εύλογο και έντονο προβληματισμό που δημιουργήθηκε στην κοινωνία.

Δεν πείθουν κανέναν όμως διότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από έπεα πτερόεντα. Αν πράγματι η κυβέρνηση δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της να παραδώσει το νερό στους ιδιώτες, τότε το μόνο που μπορεί να κάνει για να το αποδείξει, είναι να αποσύρει το νομοσχέδιο. Όχι να χρησιμοποιεί ως δούρειο ίππο μία ρυθμιστική αρχή. Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα, ώστε το νερό να παραμείνει ένα δημόσιο αγαθό».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.