HomeΠολιτική

Κόκκαλης από Αγιά: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εξασφαλίσει το ακατάσχετο του de minimis

Κόκκαλης από Αγιά: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εξασφαλίσει το ακατάσχετο του de minimis

Στην Αγιά βρέθηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους της επαρχίας, ενώ είχε ιδιαίτερες επαφές με παραγωγούς της περιοχής.

Όπως ενημερώθηκε οι παραγωγοί μήλου και καστάνου, πληρώθηκαν τυπικά τις αποζημιώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis), πλην όμως σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα χρήματα έχουν κατασχεθεί λόγο χρέους.

 

IMG 20250419 131631

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «τα χρήματα αυτά οφείλουν και πρέπει να είναι ακατάσχετα. Καλώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό κ. Κώστα Τσιάρα να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι παραγωγοί. Ήδη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πέρασαν «μαύρο» Πάσχα με τις πετσοκομμένες ή και… άφαντες συνδεδεμένες ενισχύσεις, δεν πρέπει να συνεχιστεί γι’ αυτούς η… Εβδομάδα των Παθών».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.