Στην αποκάλυψη πως κονδύλια ύψους σχεδόν 600 εκ. ευρώ παραμένουν αδιάθετα λόγω του σχεδιασμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της τρέχουσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προχώρησε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο για Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκαλης «σε μία περίοδο που ο πρωτογενής τομέας κλυδωνίζεται, σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ είναι αδιάθετα εξαιτίας του εθνικού στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της περιόδου 2023 – 2027.
Αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να χαθούν. Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν όχι σε ένα, αλλά σε τρία «Μέτρα 23» για να καλύψουν τις ζημιές σε πάρα πολλά προϊόντα, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.
Έχουμε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κάλυψη και άλλων προϊόντων στο συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα.
Περιμένουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ώστε αυτά τα λιμνάζοντα κονδύλια να μεταφερθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στην στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων που χωλαίνουν».