HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕΛΛΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΚΕΛΛΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

«Είμαστε η μόνη πόλη της περιφέρειας που πήραμεπρωτάθλημα και κύπελα Ελλάδος. Το βήμα που γίνεται για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου, του “βασιλιά” των σπορ, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Όχι ότι δεν είναι κορυφαία το μπάσκετ, ο στίβος, το πόλο, το βόλεϊ και όλα τα αθλήματα, στα οποία οι αθλητές μας μας έχουν κάνει υπερήφανους, αλλά οι Λαρισαίοι έχουμε ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του σχεδίου νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προσθέτοντας:

«Θεσπίζονται δύο επαγγελματικές κατηγορίες: SuperLeague 1 και Super League 2 που συγχωνεύεται με τη Football League, ώστε το ποδόσφαιρο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των ομάδων. Η Γ΄ Εθνική παραμένει ερασιτεχνική.

Για την ανάδειξη των Ελλήνων παικτών, προβλέπεταιπως οι μισοί παίκτες κάθε ομάδας της Super League 2, που δηλώνονται σε κάθε φύλλο αγώνα, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε κατηγορίας. Επιπλέον, αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο των ομάδων της SuperLeague 2 στο 50%  της Super League 1».

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε την ανάγκη εγκατάστασης σύγχρονων ιατρικών υποδομών στους αθλητικούς χώρους, υπογραμμίζοντας

«Ως ιατρός προσδοκώ ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα“Πέλοπας” θα βελτιώσει ριζικά τις συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους. Οι συγκλονιστικές εικόνες, που επεφύλασσε ο αγώνας ΔανίαςΦινλανδίας, στο Euro2020, όπου ο ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσενεπανήλθε στη ζωή χάρη στην άμεση επέμβαση της ιατρικής ομάδας και με τον απινιδωτή που ήταν διαθέσιμος, αποτελούν παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

Τα γήπεδα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ιατρικά μέσα και να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία των αθλητών. Πλέον, με το παρόν νομοθέτημα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να αναβαθμίζονται, είτε μέσω του “Πέλοπα”, όπου καταγράφονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις ερασιτεχνικών σωματείων και ΟΤΑ, είτε δια της μεθόδου της αντιπαροχής με τα σωματεία που τις χρησιμοποιούν».  

Ο κ. Κέλλας εστίασε, ακόμη, στη μελέτη της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, προτάσεις της οποίας υιοθετήθηκαν στο νομοσχέδιο καθώς και στις διατάξεις που αφορούν τη σύσταση Εθνικής Σχολής Προπονητών, σημειώνοντας:

«Σύμφωνα με την εισήγηση της FIFAUEFA, τυχόν αναφορές για χειραγώγηση αγώνων κοινοποιούνται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, ενώπροβλέπεται και η συμμετοχή των προπονητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών.

Ιδρύεται Εθνική Σχολή Προπονητών για όλα τα αθλήματα και δημιουργείται μητρώο προπονητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η επαγγελματική εξέλιξή τους με άρτιο τρόπο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ανέφερε ότι οι αθλητές μάς κάνουν εθνικά υπερήφανους, τονίζοντας:

«Ο νέος νόμος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό, που είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι λαμπρό χάρη στις ικανότητες και την ψυχή των αθλητών μας, οι οποίοι μας κάνουν πάντα υπερήφανους, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκαρη τις προηγούμενες μέρες. Γι’ αυτό, οφείλουμε να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να είναι αφοσιωμένοι στους στόχους τους».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/g5b73gzq2ks