Κέλλας με Γ. Καραγιάννη για αποκατάσταση ζημιών σεισμόπληκτων ναών Ελασσόνας και Δαμασίου

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλλας με Γ. Καραγιάννη για αποκατάσταση ζημιών σεισμόπληκτων ναών Ελασσόνας και Δαμασίου

Συνεργασία για την αποκατάσταση των ζημιών των Ιερών Ναών της Μητρόπολης Ελασσόνας, που επλήγησαν από τους σεισμούς του Μαρτίου του 2021, είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, στο Υπουργείο Υποδομών.

Η συνάντηση των δυο ανδρών, έγινε μετά την επίσκεψη του Λαρισαίου πολιτικού, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας, κκ. Χαρίτωνα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις μελέτες αποκατάστασης των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου Δαμασίου, Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου, Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας και Αγίου Νικολάου Παλαιοκάστρου, που εκπονήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και από ιδιώτη και οι οποίες εστάλησαν στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας, εξέφρασε την αγωνία του για την επαναλειτουργία των σεισμόπληκτων ναών και ζήτησε την συνδρομή του κ. Κέλλα για την επίσπευση των διαδικασιών.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ενεργώντας άμεσα, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Υποδομών και τόνισε, πως οι πληγείσες εκκλησίες έχουν μεγάλη ιστορική, προσκυνηματική και πολιτισμική αξία για τους πολίτες των πληγέντων περιοχών και πως είναι απαραίτητη η επίσπευση της ανακατασκευής τους.

Ο κ. Καραγιάννης, με την σειρά του, επικοινώνησε με τον Διευθυντή της ΔΑΕΦΚ Βασίλειο Μώκο και κατόπιν εντολής του, κλιμάκιο μηχανικών της ΔΑΕΦΚ μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες στους Ιερούς Ναούς για αυτοψία και επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να δρομολογηθεί τάχιστα η αποκατάσταση των ζημιών.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας κκ. Χαρίτωνα, δήλωσε:

«Συναντήθηκα, σήμερα, με τον φίλο Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίο και έθεσα το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσε ο εγκέλαδος, στους Ναούς της Μητρόπολης Ελασσόνας, μετά από συνεργασία και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας κκ. Χαρίτωνα.

Οι σχετικές μελέτες έχουν εκπονηθεί, το ενδιαφέρον και η βούληση για συνδρομή από πλευράς Υπουργού είναι δεδομένη και κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ, θα μεταβούν άμεσα στους Ιερούς Ναούς για δρομολόγηση των διαδικασιών αποκατάστασης.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Υποδομών για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των πολιτών της Ελασσόνας και του Δαμασίου και προσδοκώ σε άμεσα αποτελέσματα, ώστε οι ναοί να γίνουν γρήγορα επισκέψιμοι, στη διάθεση των πιστών».

 


 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights