ΚΕΛΛΑΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕΛΛΑΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Η προστασία και η στήριξη της οικογένειας είναι ύψιστη προτεραιότητα για το έθνος, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε πολυμελείς οικογένειες. Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού κράτους και αποτελεί “βόμβα” στα θεμέλια της πατρίδας μας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), στην οποία τέθηκαν αιτήματα των τρίτεκνων, με έμφαση στην εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συζήτησης του συγκεκριμένου ζητήματος σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και με σύγκλιση  όλων των πολιτικών δυνάμεων καθώς η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Τόνισε, ακόμη, πως η πολυτεκνία είναι ένας δυναμικός θεσμός, σημειώνοντας πως κατά την απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα κάθε εποχής.

Ο κ. Κέλλας έκανε ειδική αναφορά στο έργο της σημερινής κυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και στα μέτρα και τις υποστηρικτικές δράσεις για τους τρίτεκνους, επισημαίνοντας ότι:

 • Αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καθιερώθηκε επίδομα τοκετού 2000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.
  • Αυξήθηκαν τα voucher, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού.
  • Μειώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.
  • Διασφαλίστηκε 1,5 μόριο για τις μετεγγραφές των μελών τρίτεκνων οικογενειών που φοιτούν σε ΑΕΙ προσαυξανόμενο κατά μισό (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών.
  • Αυξήθηκε το ποσοστό κάλυψης από τρίτεκνους των προκηρυσσόμενων θέσεων του δημοσίου με πανελλήνιο διαγωνισμό σε 12%, ενώ ορίστηκαν η χορήγηση 200 μορίων σε τέκνα τρίτεκνων οικογενειών για την κατηγορία υποψηφίων ΥΕ σε διαδικασίες πρόσληψης με βάση προκαθορισμένα κριτήρια καθώς και για γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών σε διαγωνιστικές διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού ορισμένου             χρόνου.

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ πρόσθεσε πως ο προνοιακός προϋπολογισμός για το 2021 αυξήθηκε κατά 22%, το επίδομα τέκνου κατά 20%, ενώ αυξήθηκαν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κατά 15% και το στεγαστικό επίδομα κατά 34%, υπογραμμίζοντας ότι και το 2022 η περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικογένειας θα παραμείνει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην διαδικτυακή συζήτηση την Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε εκπροσώπησε σύσσωμο το Δ.Σ, ήτοι ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοντός, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Χαβάκης, η Β’ Αντιπρόεδρος Ζωή Κοίδου, η Γ. Γραμματέας Κερασίνα Βακουφτσή, ο Ταμίας Βασίλειος Δήμος, ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης  Χριστοθανόπουλος, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Μαίρη Χελιουδάκη, η αν. Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Παναγιώτα Κεφαλά, η Γ’ Αντιπρόεδρος Μελίνα Κατέρη, η αν. Γραμματέας Βούλα Μαυρίδου, η αν. Ταμίας Κλαυδία Βαρβαρίγου και ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης Μελών και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας Ηλίας Νατσιούλας.