Κέλλας: Έλληνες μηχανικοί στο σημαντικότερο έργο αποκατάστασης της Ορθοδοξίας

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλλας: Έλληνες μηχανικοί στο σημαντικότερο έργο αποκατάστασης της Ορθοδοξίας

«Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, αποτελεί την προσφορά των Ελλήνων μηχανικών στην Χριστιανική Πίστη και, συγχρόνως, παρακαταθήκη μεγάλης αξίας, καθώς είναι, ίσως, το σημαντικότερο έργο αποκατάστασης της Ορθοδοξίας».

Με αυτά τα λόγια, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα, που διοργάνωσε το ΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, με θέμα “Πανάγιος Τάφος – Το Μνημείο και το έργο”, αναφορικά με την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο Νίκο Παπαγεωργίου και τα μέλη του ΤΕΕ, για την σημαντικότατη εκδήλωση, που ενισχύει τον ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως έναν από τους πλέον ενεργούς οργανισμούς της Θεσσαλίας, έκανε ειδική αναφορά στην κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας, Ομ. Καθηγήτρια ΕΜΠ και επικεφαλής του Έργου, Τώνια Μοροπούλου.

 

«Η συμβολή της κας. Μοροπούλου στην ολοκλήρωση του έργου, υπήρξε τεραστία, καθώς αποτέλεσε στην κυριολεξία τον άνθρωπο πίσω από την διεπιστημονική ομάδα και τις καινοτόμες εργασίες για την αποκατάσταση του ιερού κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όλη την ανθρωπότητα».

Ο κ. Κέλλας, απευθυνόμενος προς τους Μηχανικούς, τόνισε πως “μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες, μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, μηχανικών και τεχνιτών, κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό και να παραδώσει το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου όχι μόνο στις 3 χριστιανικές κοινότητες της περιοχής, αλλά σε ολόκληρη την Οικουμένη, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο την δύναμη της επιστήμης και το πώς αυτή μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με την θρησκεία”.

 

[quads id=4]