Κατσάρος Νικόλαος: Χρυσό βραβείο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

HomeΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κατσάρος Νικόλαος: Χρυσό βραβείο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Το καλύτερο απόσταγμα του διαγωνισμού ήταν το «Angel Tears /Τσίπουρο Τυρνάβου της εταιρείας  Κατσάρος Νικόλαος & Σία 

Ολοκληρώθηκε, ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την 23η Διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού Οίνων.
 
 
Μετά από τρεις ημέρες (14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2023) γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου .
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΑΟΠ: στον φετινό διαγωνισμό, με πρόεδρο τον master of wine κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masters of wine, master sommelier, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες του χώρου,  χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 1013 δείγματα,  εκ των οποίων τα 57 ήταν αμπελοοινικά αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση 
  • σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής δειγμάτων (οίνων και αποσταγμάτων) της τάξης του 30% σε σχέση με πέρσι (797 συμμετοχές το 2022),
  • συμμετείχαν συνολικά 249 οινοποιίες-αποσταγματοποιίες εκ των οποίων οι 40 είναι πρωτοεμφανιζόμενες επιχειρήσεις, 
  • υπήρχε σημαντική αύξηση των συμμετοχών και των αποσταγμάτων οι οποίες έφτασαν τις 57, έναντι 47 της διοργάνωσης του 2022 και των 35 του 2021, 
επιβεβαιώνοντας, τόσο το ό,τι η Ελληνική οινοποιία-αποσταγματοποιία εξελίσσεται όσο και ότι υπάρχει αμέριστη εμπιστοσύνη στον Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης, για την αξιοπιστία του, αλλά και για το ό,τι μέσα από αυτόν μπορούν να αξιολογηθούν, να βραβευθούν και να προβληθούν.
 
Στο 54% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.
 
Φέτος βραβεύτηκαν 31 αποστάγματα όλα από την Ελλάδα. Δόθηκαν 1 χρυσό μετάλλιο, 7 ασημένια μετάλλια και 23 χάλκινα μετάλλια.
 
Το καλύτερο απόσταγμα του διαγωνισμού ήταν το «Angel Tears /Τσίπουρο Τυρνάβου τριπλής απόσταξης», της εταιρείας  Κατσάρος Νικόλαος & Σία. 
 
Με ασημένια βραβεία διακρίθηκαν το «O/purist» /Ποτό με βάση αμπελοοινικό απόσταγμα από την εταιρεία  O/Purist , το «Αλλιώτικο Τσίπουρο» χωρίς γλυκάνισο της εταιρείας  Αντώνιος Τριποδάκης ΕΠΕ,  το«Απόσταγμα Μαλαγουζιά» /Απόσταγμα στεμφύλων και «Hefebrand»/Απόσταγμα οινολασπών και τα δύο από την Lost Lake Distillery του Παναγιώτη Ζαχαρία, το τσίπουρο «Τεμέτερον» της εταιρείας Ευηλιόναγρος το  «Τσίπουρο Μυλωνά» από την  Παντελής Μυλωνάς & Υιοί Ο.Ε  καθώς και το απόσταγμα οίνου «Απόσταγμα Kαρδιάς» της εταιρεία Καρδούλιας Γεώργιος.
 
 
Με υψηλή βαθμολογία και χάλκινα μετάλλια διακρίθηκαν 23 αμπελοοινικά αποστάγματα σταφυλής και αποστάγματα με γεωγραφική ένδειξη τσίπουρο, τσίπουρο Τυρνάβου, τσίπουρο Ηπείρου, τσικουδιά Κρήτης. 
 
Θερμά συγχαρητήρια στις ποτοποιίες και στις αποσταγματοποιίες που κατέκτησαν βραβεία και διακρίθηκαν!!!
 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή του Σ.Ε.Α.Ο.Π. και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

Πηγή

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights